Gönen Belediyesi tarafından bu yıl 15’ncisi düzenlenecek “Ulusal Oya ve Çeyiz Festivali” etkinlikleri göz dolduracak. 6 Eylül Gönen’in kurtuluş şenlikleri kapsamında hazırlanan etkinliklerle Gönenliler dolu dolu bir program yaşayacak.

Gönen Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikler Sarıköy’ün düşman işgalinden kurtuluşuyla birlikte Yıldız Meydanında festival programı başlayacak. Kurtuluş Şenlikleri kapsamında ilçede Tuğçe Kandemir, Volkan Konak, Burak Bulut & Kurtuluş Kuş ile Sakiler konserleri yer alacak.

 6 Eylül Gönen’in kurtuluş şenlikleri kapsamında hazırlanan etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz “Dünyaca ünlü kaplıcaları ve dört bir köşesi ayrı güzelliklerle dolu Gönen’imizin  tarih, kültür ve sanat değerlerine sahip çıkmak adına 15’inci Gönen Ulusal Oya ve Çeyiz Festivali’ni düzenliyoruz” dedi.
Bu yıl yine dop dolu bir festival programı hazırladık. Bir arada olmaya ve sevinçlerimizi paylaşmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde Birbirinden değerli sanatçılarımızın konserlerine herkesi bekliyoru” dedi.
 
Gönen Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinliklerin ilk programı Sarıköy’ün düşman işgalinden kurtuluşuna özel Cumhuriyet Meydanında akabinde ise Gönen Yıldız Meydanında düzenlenecek olan festival konserleri programı şöyle; 
5 Eylül Salı Akşamı: Tuğçe Kandemir Konseri (Sarıköy Cumhuriyet Meydanı), 6 Eylül Çarşamba Akşamı: Oya Yarışması Ödül Töreni  ve Volkan Konak Konseri (Yıldız Meydanı)
7 Eylül Perşembe Akşamı Burak Bulut & Kurtuluş Kuş Konseri (Yıldız Meydanı), 8 Eylül Cuma Akşamı: Sakiler Konseri (Yıldız Meydanı)
 
Gündüz düzenlenecek olan kutlama programında ise 5 Eylül Salı günü Sarıköy Mahallesinde anma programı akabinde halk oyunları, Mevlid-i Şerif programı ve pilav ayran ikramı, 6 Eylül Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanında anma töreni, halk oyunları gösterisi, araç korteji akabinde ise öğlen namazına müteakip Çarşı Camisinde mevlid-i şerif ve pilav ayran ikramı yer alıyor. (Ebru Erdem)