2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı "Uyum Haftası" kapsamında okul öncesi eğitim ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıfa başlayacak öğrenciler için 04 Eylül-08 Eylül 2023 tarihleri arasında okullarıyla buluştular.

Okul öncesinde, aile ve çocuklarla gerçekleştirilecek uyum sürecine destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı okula uyum rehberinde, uyyum haftasına yönelik uyugulama çizelgesi ile ile 12 etkinlik örneği, İlkokul 1'inci sınıflar için hazırlanan rehberde de uyum haftası uygulama çizelgesi ile 9 etkinlik örneği bulunmaktadır.  Ortaokul 5'inci sınıfa başlayacak öğrenciler ve ailelerin katılacağı rehberlik uygulamaları 11-15 Eylül'de gerçekleştirilecek.
Tüm sınıf ve kademelerde ki öğrenciler 11 Eylül'de okullarına başlayacaklar ve okulun ilk haftası  (11 Eylül-15 Eylül 2023) okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseye yeni başlayacak öğrencilere "okullarda uyum rehberlik eğitim programı" uygulanacak. Uyum Haftası etkinlikleri ve uyum rehberlik eğitim programı ile velilerin ve öğrencilerin okullarını, öğretmenlerini, eğitim sürecini yakından tanımalarına yardımcı olunacak. (Haber Merkezi)