Balıkesir tarihinde böyle birliktelik, Balıkesir tarihinde böyle güçlü, heyecanlı, coşkulu bir seçim kampanyası yaşamamıştır. ‘Altıeylül’den Bağımsız adayım’ dediği günden bugüne kadar; haklı yürüyüşün, haklı çıkışın, hiç düşünmeden, hiç başkalarının lafına bakmadan Altıeylüllüler Hasan Avcı’nın yanında dimdik durarak güçlü bir kampanyaya imza atmanın gurunu yaşadılar. Bu haklı gurur, bu haklı heyecan 28 Mart Perşembe günü ‘Milletimizle Yürüyoruz’ yürüyüşle Altıeylül’e ve Balıkesir’e damgasını vurdu.

Altıeylül’de bağımsız aday olarak çıkarak ikinci bir destanı yazma yolunda ilerleyen Bağımsız Altıeylül Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı’ya destek çığ gibi büyümeye devam ediyor. 28 Mart Perşembe günü Kuva-yi Milliye Meydanı’ndan başlayan  ‘Milletimizle Yürüyoruz’ yürüyüşüne 7’den 70’e herkes katılım sağladı. Büyük coşku ve heyecanla yürüyüş alanına gelen vatandaşlar, “Başkanımıza desteğe geldik. Allah’ın izniyle 31 Mart günü birinci bayramı yapacağız. Ardından Ramazan Bayramını coşkuyla karşılayacağız” dedi.

5 BİN KİŞİ HEP BİR AĞIZDAN “BİZ DOĞRUNUN YANINDAYIZ. BİZ SENİNLEYİZ”

5 bin kişinin katılım sağladığı ‘Milletimizle Yürüyoruz’ yürüyüşü Altıeylül’ün sokaklarını, caddelerini inletirken, evlerinin balkonlarından, camlarından el sallayanlar, meşale yakanlar da yürüyüşün coşkusuna ortak oldu.  Bağımsız Altıeylül Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı ile birlikte Mehmetçik, Beyoğlu, Savaştepe, 100. Yıl Teknik Lise Caddelerini büyük heyecan ve coşkuyla yürüyen vatandaşlar; “Biz Doğrunun Yanındayız. Başkanım seni tekrar Altıeylül’de Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz. Seninleyiz” diyerek Altıeylül’ün caddelerinde meşalelerle, bayraklarla dolaşarak büyük heyecanı yaşadı.

BAĞIMSIZ ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HASAN AVCI: “MİLLETİMZİLE YÜRÜYORUZ”

5 bin kişinin katılım sağladığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nde son bulan ‘Milletimizle Yürüyoruz’ yürüyüşünün ardından vatandaşlara hitap eden Bağımsız Altıeylül Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı, “Kuva-yi Milliye ateşini ikinci kez Altıeylül’den yakacağız. 1968 yılında Hüseyin Baştuz bağımsız olarak Balıkesir’de Belediye Başkanı olarak çıktıysa bizlerde ikinci bir efsaneyi Altıeylül’den bağımsız belediye başkanı çıkarak yapacağız” dedi.

HASAN AVCI: “ÂLEME CİHANA HEP BİRLİKTE GÖSTERDİK”

Altıeylüllülerin desteğiyle yola çıktıklarını ifade eden Bağımsız Altıeylül Belediye Başkan Adayı ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Şöyle demişlerdi ‘Bağımsız aday 3 gün yanında gelirler dördüncü gün yanında kalmaz’ Bazı zatı muhteremler ‘Kar gibi eriyor’ diye başlık attılar. İşte bugün artık nihayete erdirmeye başladığımız Perşembe günü kar gibi değil çığ gibi büyüdüğümüzü âleme cihana hep birlikte gösterdik” dedi.

“BU ŞEHRİN AKLIYLA DALGA GEÇENLER HERHALDE MAHCUP OLMUŞTUR”

Bağımsız Altıeylül Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı şunları ifade etti: “Bugün geldiğimiz noktada bu şehrin aklıyla dalga geçenler herhalde mahcup olmuştur. Bağımsız adayın yanında kimse olmaz, sonra bağımsız adaya kimse oy atmaz. Siz bu milleti cahil mi zannediyorsunuz. Siz kendinizi öğle görebilirsiniz. Ama bu millet ne olduğunu 31 Mart’ta inşallah gösterecektir.

BAĞIMSIZ ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HASAN AVCI; “ALTIEYLÜL BİZİMLE”

Emekliler bizimle, hanım kardeşlerimiz bizimle, çiftçilerimiz bizimle, köylülerimiz bizimle, Bahçelievler’den, Gündoğan’dan Hasan Basri Çantay’dan, Dincilerden, Sütlüce’den Yıldız’dan Hacı İlbey’den, Plevne’den, Gaziosmanpaşa’dan kısacası Altıeylül’den herkes bizimle iyi iki varsınız Allah hepinizden razı olsun.  

DUYARLI BAŞKAN HASAN AVCI

‘Cumartesi günü konvoy yapmayacak mısınız?’ diye soranlar var. Konvoy şehirde gerçekten ciddi bir trafik kirliliğine sebebiyet veriyor. Zaten insanları yeteri kadar üzdük, zaten milletimizi yeteri kadar yorduk. Birde o konvoyla milletimizi yormayalım diyoruz. Bu süreci kısmen tamamlamış oluyoruz. İnşallah bundan sonra sandıklara sahip çıkarak, bizleri anlatarak Pazar gününe kadar çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah Pazar akşamı Balıkesir’in ismini, Altıeylül’ün ismini bütün ülke sathında hep birlikte duyuracağız.”

(Osman Kızıl )