CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, bağımsızlığın sembolü olan 23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyanın saygın ülkeleri arasındaki yerini aldığına vurgu yaparak, “İktidar yolculuğunu tamamlayacak ve Türkiye’nin umudu olmaya devam edeceğiz. Çocuklarımıza adil ve eşit bir Türkiye bırakacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı.
23 Nisan 1920’de ulusal egemenliği ilan eden Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği cumhuriyeti genç nesillere emanet ettiğini vurgulayan Başkan Köybaşı, “Başkomutan Atatürk, çocuklara verdiği önemi 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan ederek göstermiştir. Biz de Atatürk devrim ve ilkelerini gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

TÜRKİYE’NİN UMUDU OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Bağımsızlığın sembolü olan 23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyanın saygın ülkeleri arasındaki yerini aldığını anımsatan Başkan Köybaşı, şöyle devam etti: “CHP, halkla birlikte, halktan güç ve yetki alarak, demokratik hukuk devleti kurallarına ve barışçı yöntemlere bağlı kalarak devrimciliği sürdürüyor. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye’yi inşa etmek için en geniş kesimlerin desteğini alarak iktidar yolculuğunu tamamlayacak ve Türkiye’nin umudu olmaya devam edeceğiz.
31 Mart Yerel Seçimlerinden halkın büyük desteği ve teveccühüyle Türkiye’nin birinci partisi olarak çıkan partimiz, üstlendiği büyük sorumluluğun gereklerini yerel yönetimleriyle her kentte, partimizin her kademesiyle Türkiye’nin her bir köşesinde kararlılıkla yerine getirecektir.
Bizlere güvenen milletimize söz veriyoruz,
Kuruluş ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye siyaseti için yeni bir dönemin başladığı bu yeni dönemde, ulusal egemenliğin ve halk iradesinin tartışmasız biçimde tecelli ettiği ve korunduğu düzeni kurma ve koruma görevini mutlaka yerine getirecektir.
Biliyoruz ki,
Cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesidir.
Meclisimiz milletin meclisidir.
Ülkemiz gençlere emanettir.
Kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarına; Cumhuriyetimizin ve ülkemizin dününü, bugünlerini ve yarınlarını var eden kurucu iradeye şükranlarımızı sunuyor, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. “

(Hüseyin Tülek)