Sivas’ta gençlerle bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, kurulması planlanan Gençlik ve Aile Bankası’na ilişkin, 'Bizim gençlerimizi ve aileyi desteklememiz lazım.

Sivas’ta gençlerle bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, kurulması planlanan Gençlik ve Aile Bankası’na ilişkin, 'Bizim gençlerimizi ve aileyi desteklememiz lazım. Buradaki önemli hususlardan birisi, özellikle gençlerin evlenme, iş kurma vesaire noktasında desteklenecek olması. Zaten çok sayıda destekler var ama bunu kalıcı, büyük bir destek haline çevirmekte fayda olduğu kanaatindeyim' dedi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sivas Kongresi’nin 104. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere geldiği Sivas’ta tarihi Buruciye Medresesi’nde gençlerle bir araya gelerek sohbet etti. Gençlerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Gençlik ve Aile Bankası’nın önemine değinerek, 'Gençlik ve Aile Bankası siyasi teklif olarak seçim kampanyası sırasında gündeme geldi. Bunun tabii altyapı çalışmaları yapıldı, hazırlandı. Banka kadar önemli olan, Türkiye’nin özellikle Karadeniz’de keşfettiği petrolden elde ettiği gelirlerin bir kısmı bu bankanın sermayesi olarak kullanılacak. Bununla ilgili yasal düzenlemeler yapılır, inşallah en kısa sürede uygun bir zamanda devreye girer. Önemli bir proje. Yani bizim gençlerimizi ve aileyi desteklememiz lazım. Buradaki önemli hususlardan birisi, özellikle gençlerin evlenme, iş kurma vesaire noktasında desteklenecek olması. Zaten çok sayıda destekler var ama bunu kalıcı, büyük bir destek haline çevirmekte fayda olduğu kanaatindeyim' dedi.
Kurtulmuş, yanan ormanların yerine yenileri oluşturulması gerektiğinin altını çizerek, 'Bu orman yangınlarıyla ilgili zaten ormanı yakanlarla ilgili çok ağır cezalar mevcut. Tabii bu yıl maalesef çok yoğun yangınlarla karşı karşıya kaldık. Şunu söyleyeyim bu yangınların her birisiyle ilgili gerçek nedenler nedir? Bunlar ortaya konulmaya çalışılıyor. Şöyle bir algı da yanlış; ormanlarımızı birileri geliyor yakıyor gidiyorlar. Ormanları gözümüzün içi gibi korumamız lazım. Çanakkale’de ben de haberleri gördüm. Birkaç saat içerisinde binlerce dönüm arazi gidiyor. O ağaçları dikebilmeniz için onlarca yıl geçmesi lazım. Burada hassas olmak lazım. Bir taraftan da Türkiye’de bu orman kayıpları yaşanırken süratle onların yerini alacak yeni ağaçların dikilmesi, yeni ormanların kurulması lazım. Liseler, ortaokullar, hatta üniversitelerde ağaçlandırma çalışmaları ve yeni orman dikimi konusunda gençlerimiz öncü oluyor, gönüllü oluyorlar. Bunun da fevkalade önemli olduğunu ifade etmek isterim. İnşallah bunlara karşı da gerekli tedbirler alınarak devam ediyor' şeklinde konuştu.