Balıkesir’de emniyet ekipleri, asayiş, trafik ve huzur denetimlerinde aranan 10 şahsı yakaladı. Ekipler ayrıca şahıs sorgusu sırasında üzerinde uyuşturucu madde ve silah bulduğu 8 kişi hakkında adli işlem başlattı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz saat 20.00 ile 22.00 arasında gerçekleştirdiği asayiş, trafik ve huzur denetimlerinde aranan 10 şahsı yakaladı. Ekiplerin şahıs sorgusu sırasında ise, üzerinde uyuşturucu madde bulunan 4 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Trafik polisleri tarafından yapılan kontrolde ise 56 araca para cezası kesilirken, 11 araç trafikten men edildi.

91 ekip 217 personel katıldı

İl genelinde gerçekleştirilen kapsamlı denetime 91 ekip, 217 personel katılım sağladı. Ekipler gerçekleştirdikleri 2 bin 684 şahıs sorgusunda; 2 şahıs Kasten yaralama, bir şahıs tehdit, bir şahıs kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, bir şahıs nafaka hükümlerine uymamak, bir şahıs açıkta bırakılmış eşya üzerinde hırsızlık, bir şahıs kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak, 3 şahıs yoklama/bakaya, olmak üzere toplamda, 10 aranan şahıs yakalandı.

8 şahıstan uyuşturucu madde ve silah yakalandı

Polis ekiplerin yaptığı şahıs sorgularında ayrıca, bir şahıstan 45 adet Sentetik Ecza maddesi, bir şahıstan 4 adet Ekstazi maddesi, bir şahıstan 4 adet Esrar maddesi, bir şahıstan 1 gr. Metamfetamin maddesi ele geçirildi. 4 şahıs hakkında TCK:191 suçundan adli işlem yaptı. Polis ekipleri, 3 şahıstan 3 Ruhsatsız av tüfeği elde edilerek haklarında 2521 SKM ve bir şahıstan bir Kurusıkı tabanca elde edilerek hakkında 5729 SKM idari işlem yaptı. Ekipler, 218 umuma açık, park, bahçe ve kafelerde yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadığını bildirdi.

Trafik polisleri tarafından 953 araç denetlendi. Yapılan denetimde kusurlu bulunan, 56 araç sürücüsüne toplam 165bin 543 TL para cezası kesildi, 11 araç trafikten men edildi.

Haber: Hüseyin TÜLEK