Dünyanın en prestijli gastronomi rehberlerinden biri olan Gault & Millau 2026 Türkiye Gastronomi Rehberi, Ayvalık’tan üç işletmeyi ödüle layık gördü. Türkiye’nin önde gelen gastronomi destinasyonlarındaki restoranları değerlendirerek ülkemizin mutfak kültürünü uluslararası alanda tanıtmayı amaçlayan rehberde, Ayvalık mutfağı bir kez daha güçlü biçimde temsil edildi.
Deniz ürünleri restoranı kategorisinde Bay Nihat, “Gourmand Table” ödülünün yanı sıra İkinci Nesil İşletme Özel Ödülüne layık görülürken; modern mutfak kategorisinde Ayna, “Gourmand Table” ödülünü aldı. Ayvalık’ın köklü lezzet duraklarından Ayvalık Balıkçısı ise “Original Table” ödülüyle onurlandırıldı.
Ödül törenine katılan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, rehberin Gold Sponsoru olarak bölgenin önemli markalarından Kozoliv’in yer almasının Ayvalık adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Başkan Ergin, “Bu başarıda emeği geçen, katkı sunan herkesi kutluyorum. Rehberde Balıkesir’den Ayvalık dışındaki tek marka olarak, Türk sokak lezzetleri kategorisinde ödül alan Aslanboğa Kokoreç’i de tebrik ediyorum. Ayvalık mutfağını en iyi şekilde temsil etme yolculuğunda gösterdikleri başarılar için tüm işletmelerimize minnettarız. Ayvalık Belediyesi olarak gastronomiyi, kentin kültürel kimliğinin ve turizm potansiyelinin önemli bir parçası olarak görüyoruz. Ayvalık’ın yerel lezzetlerini ulusal ve uluslararası alanda tanıtımları çok önemli” diye konuştu.
(Ayvalık Belediyesi)

Yorum yapın