Balıkesir/Altıeylül Belediye Başkanlığı’nın şirketi olan Altaş Altıeylül Gıda Turizm Termal Enerji İnşaat Oto Kiralama İşgücü Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile sendikamız HİZMET-İŞ arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam etmektedir.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca taraflara gönderilen 07.03.2024 tarihli yetki tespiti ile toplu iş sözleşmesi süreci başlamış olsa da, işveren yetkililerince bugüne kadar müzakere masasına oturulmamış ve ALTAŞ A.Ş. emekçileri geciken süreç nedeniyle mağdur edilmiştir.

Sendikamızca sözlü ve yazılı olarak yapılan toplu görüşmeye davet çağrıları cevapsız kalmış, kendileri tarafından verilen tek toplantı tarihinde de sendikamız hazır bulunmasına rağmen işveren tarafı görüşmeye gelmemiştir.

Geçmiş dönemlerde sendikamız tarafından gerek Altıeylül Belediye Başkanlığı’nda gerekse Altıeylül Belediye Başkanlığı’nın şirketi olan ALTAŞ A.Ş.’de defaatle toplu iş sözleşmesi imzalanabilmiş olmasına karşın; 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında göreve gelen yeni yönetim anlayışı vasıtasıyla bir yandan sendikamız üyesi işçilere sendikal baskı yapılarak örgütlenme haklarına müdahale edilmekte, diğer yandan da sendikamızın diyalog çağrıları karşılıksız bırakılarak ALTAŞ A.Ş.’deki işçi ücretlerinin iyileştirilmesine engel olunmaktadır.

Altıeylül Belediye Başkanı Hakan ŞEHİRLİ’nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sarf ettiği;

“Bugün Altıeylül Belediye Başkanı olarak burada olmak sadece benim değil tüm emekçilerin sesi olma sorumluluğunu taşımak demek. Yıllardır sendikada emekçilerin hakkını savunmak için mücadele ettim. Tehditlere rağmen hiçbir zaman geri adım atmadım. Çünkü biliyorum ki mücadele etmek, haklı olduğunu bilmek insanın en temek hakkıdır.” sözlerinin gereği olarak ALTAŞ A.Ş. emekçilerinin sesi olmasını ve sendikal baskılara son verilmesini bekliyoruz.

Buradan açıklamak isteriz ki; sendikamız her dönem ve örgütlü olduğu her işyerinde olduğu gibi ALTAŞ A.Ş.’de de uzlaşmacı tavrından vazgeçmeyecek, emekçilerin haklarını müzakere masasında almak için elinden gelen gayreti gösterecektir.

ANCAK;

Tüm bu uzlaşmacı yaklaşımımıza karşılık olarak işveren tarafından bir adım atılmaz ve müzakerelere başlanmazsa, emekçilerimizin haklarını gözetmek adına yasal sürenin sonu olan …….. tarihinde sendikamızca GREV KARARI alınacak ve derhal UYGULAMAYA KONULACAKTIR.

HİZMET-İŞ SENDİKASI BALIKESİR ŞUBE BAŞKANLIĞI