Yüzyıl Osmanlı Çinilerinin Üretilmesi ve Geliştirilmesi’ konulu araştırma projesi kapsamında değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde, 16. Yüzyıl Osmanlı Çinilerinin Üretilmesi ve Geliştirilmesi’ konulu araştırma projesi kapsamında değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Proje Yürütücüsü ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan, Proje Danışmanları Prof. Dr. Belkıs Gürsoy, Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Prof. Dr. Levent Bayraktar, Prof. Dr. Fulya Bayraktar, Doç. Dr. Sevinç Gök İpekçioğlu, Prof. Dr. Zülfiye Acar Şentürk, Dr. Öğr. Üyesi İnci A. Birol ile Proje ekibi Dr. Öğr. Üyesi Muhterem Koç ve Sanatçı Nur Avlupınar katıldı.
Düzenlenen toplantıda öne çıkan konular arasında, Osmanlı çinilerinin teknik özellikleri, tasarım motifleri, üretim süreçleri ve korunması gereken önlemler yer aldı. Katılımcılar, bu sanat eserlerinin tarihi ve kültürel miras açısından taşıdığı değeri vurgulayarak geniş kitlelere tanıtılması ve bilinçlendirilmesi açısından gerekliliğine dikkat çektiler.