AK Parti, 8. Olağan Büyük Kongre süreci için hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu başlayan ilçe ve belde kongrelerinin ardından, parti takvimine göre il kongrelerinin 28 Aralık'ta başlaması ve büyük kongrenin ise Nisan ayında yapılması planlanıyor.

Kongre süreci kapsamında, ilçe kongrelerinin tamamı 12 Ocak tarihine kadar sona erecek. 28 Aralık'ta ise il kongreleri süreci başlayacak ve 16 Mart tarihinde son bulacak. Kongrelerin ardından, Başkent Ankara'da 8. Olağan Büyük Kongre gerçekleştirilecek ve yoğun kongre süreci sona erecek.

 Balıkesir'de Kongre Maratonu Başlıyor

Balıkesir'de ilçe kongreleri maratonu başlıyor. AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir’in açıklamasına göre, 19 Ekim Cumartesi günü Manyas’ta başlayacak olan kongre maratonu, 30 Kasım’da Erdek İlçe kongresi ile sona erecek.

İlçe kongreleri öncesi ilçe teşkilatlarına ziyaretler gerçekleştiren Başkan Aydemir, kongre süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, “Çeyrek asra dayanan siyasi tecrübemiz ve milyonlarca üyeyi barındıran güçlü yapımızla yeni bir kongre sürecine girmiş bulunuyoruz. Bu kongreler sadece bir bayrak değişimi değil, AK Parti teşkilatlarının diri ve dinamik yapısının bir göstergesidir. Tek vücut halinde hareket ederek tüm şehrimizde gerçekleştireceğimiz ilçe kongreleri, milletimiz ile yeniden kucaklaşmamıza vesile olacaktır. Şölen havasında geçecek kongrelerimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 Vatandaşların Talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ulaştırılacak

Kongre süreci devam ederken, AK Parti yeni bir uygulama ile vatandaşların taleplerini doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmeyi hedefliyor. Şehir meydanlarına kurulacak AK Parti stantlarında, vatandaşların talep ve beklentileri sandıklar aracılığıyla toplanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştırılacak.

Haber: Oğuzhan GECER