Tek liste ile girilen seçimlerde, Kepsut İlçe Başkanlığına İbrahim Özdemir, Bigadiç İlçe Başkanlığına ise Hüseyin Nisan seçildi.

AK Parti Kepsut ve Bigadiç Kongreleri Gerçekleştirildi, Teröre Lanet Okundu. Kongreler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videolu mesajı ile başladı.

AK Parti Kepsut ve Bigadiç ilçe kongreleri yoğun katılımlarla gerçekleşti. Kongrelerde, teröre karşı birlik mesajları verildi.

"Kepsut’ta İstikrar Hep Korundu, Umudun, İcraatin, Geleceğin Partisi Olmaya Devam Edeceğiz!"

Kepsut İlçe Kongresi’nde birlik ve beraberliğin kalkınma açısından önemini vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Cankul konuşmasında “8. olağan kongremizde de birlik beraberlik içindeyiz. Bundan önceki 7 olağan kongremizde olduğu gibi. Kepsut, Balıkesir'de AK Parti ilçe teşkilatında ilk kurulan ilçedir. O günden bugüne birlikte yol aldık, bu davanın yolunda birlikte yürüdük. Teşkilatlarda zaman zaman değişiklikler oldu, ama birbirimizi hiç bırakmadık. İlçemizde istikrarı hep koruduk, birlik ve beraberlik içinde bugüne kadar geldik ve girdiğimiz hiçbir seçimde, referandumlar dahil başarısız olmadık. Kepsut İlçe Teşkilatı, delegesi, mahalle temsilcisi, tüm üyeleri, ana kademesi, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile her zaman bir ve beraber olduğu için bu başarıları elde ettik. İnşallah bundan sonra da AK Parti’nin büyümesi ve daha da gelişmesi, ülkemize daha çok hizmet edebilmesi için bu birlikteliği koruyacağız. Koruyacağız ki hainler amacına ulaşamasın. " ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz Kızıl Elma"

Önceki Dönem AK Parti İl Başkanı ve Milletvekili Mahmut Poyrazlı Kepsut İlçe Kongresinde "Kongrelerimiz hep büyük bir coşku ve şölen havasında geçmiştir. Ne yazık ki terör, kirli yüzünü dün yine gösterdi ve PKK terörüne maruz kaldık. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörün bizi yıldırması mümkün değil. Bu topraklara hakim olduğumuz sürece hep şehitler verdik, bu saldırılarla yılmadık, bundan sonra da yılmayacağız. Ayrıca, İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırımın sona ermesini temenni ediyorum. Kongreler, bir değişimin başlangıcıdır. Görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni gelen arkadaşlarımızla yola devam ediyoruz. Değişimi yanlış anlamamalıyız; insanlar değişir, yöneticiler değişebilir, ancak özümüzden ve çıkış istikametimizden sapmamalıyız. Terörden bahsediyoruz, Gazze'deki soykırımdan bahsediyoruz yaşadığımız coğrafyanın zorluğundan bahsediyoruz. Eğer bunlardan bahsediyorsak bizim yola çıkış hedeflerimizden biri ilahi kelimeullah'dı. Bu yolda mücadele etmekti, hedefimiz Kızıl elmaydı. Değişiklikler olabilir ama çıkış hedefimiz gayemiz değişmemelidir yeni kadrolarla aynı hedeflerle yürümeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

"Kongreler siyasi bir yarış değil, şölendir!"

AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir İlçe Kongresinde yaptığı konuşmasında Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın ateş çemberi olduğunu belirterek, Ankara Kahramankazan’daki TUSAŞ yerleşkesine yapılan saldırı ile ilgili “Savunma sanayinde Aselsan, Havelsan, Roketsan, Baykar, TUSAŞ ve birçok yerli firmamız ile %80 yerli ve milli üretim yapar hale geldi. İşte bunu hazmedemiyorlar. Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışmaya devam edecek, yerli ve milli savunma hamlelerimizle teröre geçit vermeyeceğiz. TUSAŞ’da yapılan hain terör saldırısında ölenlere rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. TUSAŞ ailesine geçmiş olsun. Milletimizin başı sağolsun ” ifadelerini kullandı. Aydemir konuşmasının devamında AK Parti'nin kongre kültürüne dikkat çekerek “ Kongreler bizim için siyasi bir yarış değil, bir şölendir. AK Parti’de kongre demek birlik ve beraberlik demektir. Bugün buradan daha güçlü bir teşkilat olarak çıkacağız. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği yolda, milletimizin beklentilerini karşılayacak adımları hep birlikte atacağız." ifadelerini kullandı.

“Hainlere İnat! Malazgirt ruhuyla,  Çanakkale ruhuyla, Kuva-yi Milliye ruhuyla daha çok çalışacağız.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygun: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygun, konuşmasında TUSAŞ’a yapılan saldırıya değinerek, "Geçtiğimiz gün TUSAŞ’a yapılan hain saldırı hepimizi derinden yaraladı. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Onlar şehit onların makamı en yüksek en Ali ona inanıyoruz. Tabii bu coğrafyanın zorluğunu hepimiz biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız defaatle ifade ediyor. Ortadoğu'nun o kargaşasının hemen bitişiğinde bir tarafımızda Ukrayna Rusya savaşı bir tarafımızda Irak Suriye'deki karışıklık onun altında katil İsrail'in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği Gazze soykırımı. Sivil demeden, kadın demeden, çocuk demeden yaşattığı vahşet bunun Lübnan'a sıçraması. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ifade ettiği gibi Türkiye'nin güvenliği Gazze’den başlar. TUSAŞ’a gerçekleştirilen menfur saldırının hemen akabinde TUSAŞ'ta görev yapan mühendisin hainlere inat daha çok çalışacağız dediği gibi hainlere inat daha çok çalışacağız. Malazgirt ruhuyla,  Çanakkale ruhuyla, Kuva-yi Milliye ruhuyla daha güçlü bir şekilde 85 milyon her bir fert vatanı için bayrağı için Devleti için istikbali ve istiklali için daha çok kenetlenecek ve bu hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyecek” ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Partimizin kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda büyük ve güçlü bir Türkiye için yol yürümeye devam edeceğiz." ifadelerine de yer verdi.

"Bigadiç davasına sahip çıktı, koltuk, makam değil hizmet aşkı kazandı!"

Bigadiç İlçe Kongresi’nde konuşan Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel “Ülkemizin bütünlüğü adına, ülke menfaatleri adına, birlik beraberlik adına mücadele ettikçe terör bir kez daha kirli yüzünü gösterdi. Terörü de terörden beslenenleri de lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu büyük dava, bu kutlu hareket güçlü Türkiye davasıdır. Bugün partimizin yüklendiği misyon dava ruhu değişmiyor. Bugün sadece ve sadece isimler değişiyor. Ben yoksam dava da yok diyenler en baştan kaybetmiş olanlardır. Zira bu dava hiçbir zaman koltuk davası olmamıştır. Bigadiç 8. olan kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

Kongre takvimine göre, Dursunbey İlçe Kongresinin 1 Kasım Cuma günü, Balya ve İvrindi Kongrelerinin ise 2 Kasım Cumartesi yapılması planlanıyor.

Haber: Sena IŞIK