AK Parti’de kongre takvimi devam ediyor. Hafta sonu düzenlenen Manyas ve Marmara kongreleri ile ilçe kongreleri süreci başladı. Kongrelerde yeni yönetim oluşturulurken, İl Kongresi delegeleri de belirlenmeye başlandı.  Kongrelerde AK Parti’nin çalışmaları ve faaliyetlerini anlatan bir sinevizyon filmi de gösterildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok, Mustafa Canbey, Ali Taylan Öztaylan ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşen kongreler, adeta şölen havasında geçti.

Yücel Günay Manyas İlçe Başkanı Seçildi

Manyas ilçesinde yapılan kongrede, AK Parti Manyas İlçe Başkanlığı’na Yücel Günay seçildi. Yücel Günay, yaptığı konuşmada, “Bugün buradan daha güçlü, kararlı ve motive bir teşkilat olarak çıkacağız. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği yolda, milletimizin beklentilerini karşılayacak adımları hep birlikte atacağız. Ülkemizin ekonomik kalkınması, sosyal adaletin sağlanması, gençlerimize umut dolu bir gelecek sunulması ve uluslararası alandaki güçlü duruşumuz, bizim omuzlarımızda yükseliyor. AK Parti davası, sadece bir siyasi hareket değil, bir milletin geleceğine dair büyük bir inancın ve umudun temsilcisidir. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, partimize, teşkilatımıza, ülkemize ve şehrimize hayırlı hizmetler getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Ediz Öztürk Marmara İlçe Başkanı Seçildi

Marmara ilçesinde yapılan kongrede ise AK Parti Marmara İlçe Başkanlığı’na Ediz Öztürk seçildi. Ediz Öztürk, konuşmasında “AK Parti insan odaklı siyaset yapıyor. Bu ülkeye hizmet ediyor ve ülkeyi büyütüyor. AK Parti’nin merkezinde insan var. İktidar milletine bakıyor, milletin sesini dinliyor. Bu yüzden gücümüzü, desteğimizi milletten alıyoruz. Türkiye’de AK Parti öncesi ve sonrası dönemi var. Teşkilatımızla omuz omuza, milletimizle ele ele Marmara İlçemiz için var gücümüzle, aşkla çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir’den Tebrik

Seçilen İlçe başkanlarını tebrik eden AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, kongrelerin sadece bir siyasi yarış olmadığını, milletin geleceği için bir mücadele olduğunu belirtti. Aydemir, “Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, milletimizin değerlerini yücelterek kutlu davamızı daha ileri taşıyacağız. Liderimizin vizyonu, partimizin ve ülkemizin geleceğini şekillendiren en önemli güçtür. Onun cesareti, azmi ve kararlılığı bizlere ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Bugün seçilecek kadroların kutlu davamıza en iyi şekilde hizmet edeceğine inancım tamdır. Bu bir bayrak yarışı; bizler, bu kutlu davanın neferleri olarak, geçmişten aldığımız güçle geleceği birlikte inşa edeceğiz. Gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakma hedefiyle, durmadan koşmaya devam edeceğiz. Yeni yönetim kadromuz, partimizin vizyonunu daha da ileri taşıyacak ve hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir rol oynayacaktır. Seçilecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyor, hep birlikte daha güçlü bir Türkiye için mücadele edeceğimize olan inancımı paylaşıyorum.” dedi.

“ODAK NOKTAMIZ MİLLET”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, yaptığı konuşmada AK Parti'nin 22 yıllık yolculuğunda milletin güçlü desteğiyle ilerlediğini vurguladı. Konuşmasında, "Odak noktasına milleti yerleştirerek, 22 yıl boyunca milletimizin güçlü desteğiyle yol yürümüş bir AK Parti var. Kendi gücümüzün, kendi heyecanımızın, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında bir dava şuuruyla siyaset yaptığımızın, bütün mazlum coğrafyalara umut olduğumuzun ve Türkiye'ye hizmet edecek kadroların Ak kadrolar olduğunun bilincini hep muhafaza etmemiz gerekiyor. Lütfen gücümüzün ve potansiyelimizin farkında olalım." ifadelerini kullandı.

Haber: Sena IŞIK