AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir’in ev sahipliğinde Türkiye Buluşmaları Balıkesir programı teşkilatın yoğun hazırlıklarıyla geniş kapsamlı bir buluşmaya dönüştü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, MKYK üyeleri ve İl Koordinatörü Şahin Tin ile Balıkesir’e gelen yirmi milletvekili Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’in enerjisine enerji katan açılış ve ziyaretler gerçekleştirdi.

Türkiye Buluşmaları Balıkesir’de il teşkilatı tarafından düzenlenen program ile milletvekilleri yirmi ilçede, toplumun her kesimiyle bir araya gelerek gönüllere dokunarak bizler her daim halkımızla iç içe, halkımızın hizmetinde ve yanınızdayız mesajını verdiler.

Sivil toplum kuruluşları ve temsilcileri, gençler, kadınlar, çocuklar ve evlerine misafir edip gönül kapılarını açan aileler, Ak Parti milletvekilleri ve teşkilat üyeleri ile birebir görüşerek adeta bir gönül buluşması yaşandı.

BALIKESİR ENERJİ MERKEZİ HALİNE GELİYOR!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Bigadiç’te yapımı tamamlanan Granül Bor Fabrikası Tesisleri’nin açılışını gerçekleştirerek yıllık 35 Bin ton üretim kapasitesine ulaşılarak bor rezervinde Türkiye’nin dünya lideri konumunda olduğuna vurgu yaptı. 

Açılış konuşmasında Türkiye’nin 2023’te 70 milyar dolar olan enerji faturasını azaltmak için doğal gaz ve petrol üretiminde önemli gelişmeler sağladıklarını belirten Bayraktar; "Kararlıyız, ülkemizin ekonomisi üzerindeki enerji maliyetini azaltacağız. Bunu yaparken de her iyileşmeyi vatandaşlarımıza yansıtmayı sürdüreceğiz. Bugün hem doğal gaz hem de elektrik fatura bedellerinin yüzde 60’ını biz devlet olarak üstleniyoruz. Şimdi bir tarafta dar gelirli ailelerimizi, diğer tarafta daha az tüketen, enerjisini daha verimli kullanan vatandaşlarımızı desteklemeye devam edecek, sosyal adalet yönünden daha doğru ve etkin bir destek modeline geçiş yapacağız. Milletimizin refahı insanımızın çok daha iyi hayat şartlarına sahip olması için AK Parti olarak Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde 22 yıldır olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bigadiç’te Eti Bor Maden İşletmelerinde günün anısına ağaç fidanları dikildi.

Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, gerçekleşen büyük yatırımlardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken “Bor ürünleri Balıkesir’de geniş bir yelpazeye ulaşıyor! Balıkesir hak ettiği yatırımları almaya devam ediyor! Tesisin açılışıyla enerji ve bu alandaki istihdam ile Balıkesir konumunu güçlendirerek, ülkemizin dışa bağımlılığının azaltılmasında stratejik öneme sahip bir enerji merkezi haline geliyor.” ifadelerini kaydetti.

“KUVAYİ MİLLİYE ŞEHRİNİN HER SOKAĞINDA, HER İLÇESİNDE VARIZ, ŞEHRİMİZE GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ!”

Türkiye Buluşmaları kapsamında Ak Parti’nin icraat, geleceğin ve umudun partisi olmaya devam ettiğine dikkat çeken Aydemir; kadın kollarından gençlik kollarına, ana kademeden mahalle teşkilatlarına kadar AK davaya gönül verenlerle birlikte bu davanın yükseldiğini belirterek; “Milletimizin her daim yanında,  vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarına canı gönülden koşarak, teşkilatımızla birlik ve beraberlik içerisinde Balıkesir’imize söz verdiğimiz tüm icraatlerin gerçekleştiğini hep birlikte görmekteyiz.

Balıkesir’imizden ülkemize ve dünyaya yükselen bir enerji merkezi olma yolunu açan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bakanımız Alparslan Bayraktar başta olmak üzere bu hizmetlere emek gösteren tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Türkiye Buluşmaları ile gönüllere misafir olduk, Ak Parti hizmet siyasetiyle şehrine, ülkesine icraat kazandıran her kesim ile barışık vatandaşına sahip çıkan politikasını sürdürmeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Aydemir; Balıkesir’de her alanda varlık göstermeye devam edeceklerini, Ak Parti’nin hizmet anlayışının 23 yıldır aynı azim ve kararlılıkla devam ettiğini ve vatandaşlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek şehre yeni yatırımlar kazandırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Haber: Sena IŞIK