Altıeylül Belediyesi’nin iştiraklerinden olan Altaş A.Ş. ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesinde yaşanan mağduriyet sendika yetkililerini greve itti. Sendika yetkilileri, 30 Ağustos tarihinden itibaren işçilerin fiili greve başladığını duyurdu.

Balıkesir Hizmet-İş Sendikası, Altıeylül Belediyesi iştiraklerinden olan ALTAŞ A.Ş. ile oturmak istedikleri müzakere masasına bir türlü yanaşmadıkları ve bu nedenle fiili olarak greve başladıklarını duyurdu. Sendikadan yapılan açıklamada işçilerinde mağdur edildiğini vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi; “Balıkesir/Altıeylül Belediye Başkanlığı’nın şirketi olan Altaş Altıeylül Gıda Turizm Termal Enerji İnşaat Oto Kiralama İşgücü Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile sendikamız HİZMET-İŞ arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam etmektedir. T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca taraflara gönderilen 07.03.2024 tarihli yetki tespiti ile toplu iş sözleşmesi süreci başlamış olsa da, işveren yetkililerince bugüne kadar müzakere masasına oturulmamış ve ALTAŞ A.Ş. emekçileri geciken süreç nedeniyle mağdur edilmiştir. Bu nedenle; Sendikamız Genel Yönetim Kurulu’nca Altaş A.Ş. işyerinde grev kararı alınmış olup, 30.08.2024 tarihi itibariyle işyerinde fiili olarak grev başlatılacaktır.”

HİZMET-İŞ SENDİKASI’NDAN GREV KARARI

Hizmet-İş Sendikası, Altaş A.Ş. ile arasında yürütülen iş sözleşmesi hakkında basın açıklamasında bulundu. Hizmet-İş Sendikası’nın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde;

“Balıkesir/Altıeylül Belediye Başkanlığı’nın şirketi olan Altaş Altıeylül Gıda Turizm Termal Enerji İnşaat Oto Kiralama İşgücü Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile sendikamız HİZMET-İŞ arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam etmektedir.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca taraflara gönderilen 07.03.2024 tarihli yetki tespiti ile toplu iş sözleşmesi süreci başlamış olsa da, işveren yetkililerince bugüne kadar müzakere masasına oturulmamış ve ALTAŞ A.Ş. emekçileri geciken süreç nedeniyle mağdur edilmiştir.

BU NEDENLE;

SENDİKAMIZ GENEL YÖNETİM KURULU’NCA ALTAŞ A.Ş. İŞYERİNDE GREV KARARI ALINMIŞ OLUP,

30.08.2024 TARİHİ İTİBARİYLE İŞYERİNDE FİİLİ OLARAK GREV BAŞLATILACAKTIR.”

Haber: Hüseyin TÜLEK