Gözler Altıeylül ve Karesi ilçelerinin hem AK Parti hem CHP kanadının adaylarına çevrildi! Adayların kim olacağından çok ne zaman açıklanacağı merak konusu.

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimler öncesi Balıkesir’de Altıeylül ve Karesi İlçelerinde CHP ve AK Parti’nin adaylarının kim olacağı merak konusu olurken, vatandaşın daha da merak ettiği konu adayların ne zaman açıklanacağı.

CHP’DE GÖZLER CUMA GÜNÜNE ÇEVRİLDİ!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Cuma günü yapacağımız Parti Meclisi (PM) toplantısında çok sayıda belediye başkan adayımızı daha açıklayacağız” açıklamasının ardından gözler Cuma gününe çevrildi. Karesi ve Altıeylül adaylarının açıklanması bekleniyor. Karesi ve Altıeylül adayların kim olacağı konusunda halen net bir ifade yer almazken, Karesi’de Kemal Aydemir’in genel seçimlerden bu yana yankılandı. Altıeylül ilçesinde Ahmet Namlı ve Hakan Şehirli isimlerinin üstünde yoğunlaşılırken, sağ seçmenin ve CHP Altıeylül tabanının aday olarak Ahmet Namlı’yı görmek istediği biliniyor.

AK PARTİ CEPHESİ SESSİZ!

AK Parti’nin üst yönetiminden halen Türkiye’nin birçok il ve ilçede adayları belli olmazken, adayların ne zaman açıklanacağı konusunda da bir hareketlilik olmadı. Balıkesir için AK Parti cephesi ilk olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını tekrardan Yücel Yılmaz olarak açıkladı. Ancak 20 ilçedeki adayların ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Altıeylül cephesinde mevcut Başkan Hasan Avcı’nın yeniden aday gösterilmeyeceği ve adayın Mesut Eray olacağı halk arasında konuşulurken, Karesi cephesinde Dinçer Orkan’ın yeniden aday gösterilmesi bekleniyor.

Haber: Hüseyin TÜLEK