İnsan Hak ve Hürriyeti (İHH) Balıkesir İl Temsilciliği Pençe Kilit bölgesinde teröristlerce düzenlenen sızma girişiminde şehit düşen 9 asker ve Filistin’de hayatını kaybeden vatandaşlar için yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş Balıkesir Merkez Şeyh Lütfullah Camii önünden başlayarak Balıkesir’in en işlek caddesi olan Milli Kuvvetler Caddesi’nden Ali Hikmet Paşa Meydanı’na devam etti. “Şehitler Ölmez Vatanda Bölünmez” gibi sloganlarla teröre lanet okuyan İHH Balıkesir İl Temsilciliği ve vatandaşlar, İsrail için ise “Kahrolsun İsrail” sloganları atıldı. Yürüyüşte ayrıca küçük bir kıs çocuğunun eline sembolik olarak kanlı bebek verilmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Gerçekleşen yürüyüşün ardından Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda İHH Balıkesir İl Temsilciği üyesi Ali Karataş basın açıklamasını gerçekleştirdi. İHH üyesi Ali Karataş, “Irak’ın Kuzeyindeki Pençe Kilit Operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralı askerlerimize şifalar temenni ediyoruz. Buradan terörü bir kez daha lanetliyoruz. Memleketimize kast eden, emperyalizmin maşası olan hainler kirli amellerine asla ulaşamayacaklar. Teröristlerin arkasındaki şer odaklarının tüm insanlık için bir tehdit olduğunu, bir kere daha haykırıyoruz. Terör örgütlerini destekleyerek üzerimize salanlarla Gazze’de soykırım yapanlar aynı. Teröre, emperyalizme ve Gazze’deki işgale karşı tek ses olmak için bugün buradayız. İnsanlık tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyor. İşgalci İsrail, kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze’de soykırım icra ediyor. Yaşanan bu işgal ve soykırım, vicdan sahibi yürekleri kanatıyor, başta bölgemiz ve orta doğu olmak üzere tüm dünyanın huzuruna kast ediyor. Son bilgilere göre Filistin’de 10 binden fazlası çocuk, 7 binden fazlası kadın olmak üzere toplamda 23 bini aşkın insan hayatını kaybetti. 60 binden fazla insan yaralanırken, 8 bin kişi ise kayıp. İşgalci İsrail’in saldırılarıyla ayrıca 69 bini tamamen yıkılmış olmak üzere, 359 bin ev zarar gördü. 2 milyon sivil ise saldırılar sonucu Gazze içerisinde zorla göç ettirildi. Mesleklerini icra eden, yaşanan soykırımı haberleriyle dünyaya anlatan 112 gazetecide işgalci İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybetti” dedi.

Basın açıklamasının ardından Pençe Kilit bölgesinde hayatını kaybeden şehitler ve Filistin’de hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi.

(İHA)