Balıkesir’in kurulan ilk spor kulübü olarak tarih kayıtlarına geçen Balıkesir İdman Yurdu 100 yılı aşan bir sürenin ardından yeniden sahalarda.

Birçok branşta Balıkesirli gençleri spora davet eden Balıkesir’in ilk spor kulübü Balıkesir İdman Yurdu Gençlik ve Spor Kulübü, Tahir Korucuoğulları ve 7 kurucu üye ile birlikte 3 Mayıs 2023 tarihi itibariyle yeniden kurularak, faaliyete geçti.

Balıkesir İdman Yurdunun Tarihi

1918 yılında dönemin ileri gelenleri tarafından kurulan Çalışma Derneği ile Balıkesir İdman Yurdu’nun temelleri de atıldı. 19 Aralık 1919 yılına gelindiğinde Balıkesir İdman Yurdu spor kulübü olarak Balıkesir’de kurulan ilk spor kulübü oldu. Balıkesir’in işgali dolayısıyla idman yurdunun üyelerinin cephelerde olmasından ötürü faaliyetleri azalsa da kendini muhafaza etmeyi başardı. Bu dönem içerisinde Yunanlılarla yapılan futbol maçlarında galip gelerek Balıkesir halkına moral kaynağı oldu.

Balıkesir’in işgalinden sonra İdman Yurdu Spor Kulübü Balıkesir’de yoğun olarak etkinlikler düzenleyerek varlık göstermeye başladı. İdman bayramı ve spor bayramlarının düzenlenmesine öncülük eden spor kulübü oldu.

(Ebru Erdem)