Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Selçuk Savaş; 6 Ocak Pazartesi günü bir açıklama yaparak; son yıllarda yaşanan makroekonomik değişimlerle eş zamanlı olarak değişen sosyal, çevresel, kültürel değerler; iş dünyası için istikrar, büyüme, rekabet gibi kavramların salt finansal çerçeve ile belirlenmesinin yetersiz kalacağını ortaya koymaktadır diyerek girişimciliğin önceliklendirilerek kurumlarda değer yaratılması gerekliliğine işaret etti.

BASİAD Başkanı Selçuk Savaş: “Girişimciliğin son yıllarda sunduğu çok boyutlu fırsatlarla iş dünyasında rekabet gücünü elde ederek farklılaşmanın anahtarı olarak öne çıktığı görülmektedir. Günümüzde, koşullar kurumların sadece dört bir yanı duvarlarla çevrili organizasyonel yapılar olarak kalmasındansa; yenilik ve süreklilik peşinde koşan, strateji ve değer üreten, kurduğu iş birlikleri yoluyla çevresiyle etkileşim halinde kalarak adeta yaşayan organik birer yapıya dönüşmesini zorunlu kılmaktadır.

BASİAD Yönetimi olarak bizlerde 2025 yılında Üye Şirketlerde kurumsal girişimcilik alanında farkındalığın artırılması ve farklı şirket tiplerine yönelik yöntemlere yer verilmesiyle bir arayış içerisinde olmayı hedefliyoruz.  Bu hedefe yönelik projeler üretiyoruz.  

Ürettiğimiz projeler ve analizlerinde, girişimcilik çalışmaların neden yapıldığı, nasıl ve kimlerle uygulandığı, kurumun entegrasyon düzeyi (yalnızca belirli bir departmanı veya küçük bir ekibi mi yoksa, birden fazla departmanı veya kuruluşun/grubun tamamını mı kapsadığı), kurumun sermaye ihtiyacı, sonuçları, etki süresi ve odaklanılan inovasyon aşamalarına (fikir üretmeden ticarileştirmeye kadar giden ürün/ hizmet geliştirme aşamalarından hangilerini kapsadığı) değinen bir sentez çalışması oluşturmaya gayret göstereceğiz.

Kurum İçi Girişimcilik Programları, organizasyonların iş gücündeki yaratıcılık kaynağını kullanmayı hedeflemektedir. Yapılandırılmış yarışmalar ve kuluçka süreçleri, çalışanların kaynaklar ve yönetici destekli girişimlerde liderlik etmelerini sağlamaktadır. Bu çalışmaların sonuçları, yeni iş kollarının geliştirilmesinden, çalışan memnuniyeti ve sürekliliğinin artmasına, inovasyonun kurumsal hedeflerle daha güçlü bir uyum sağlamasına kadar uzanmakta, çalışanların yaratıcı potansiyelini kullanmayı ve yenilikçi projeleri kurumsal stratejiyle uyumlu hale getirmeyi amaçlamalıyız. Verimlilik adına bu bir zorunluluktur.

Asgari ücret tartışmasının yapıldığı bu günlerde; bir ekonomide enflasyonla mücadele açısından uygun görülen asgari ücret artışı çalışanları tatmin etmiyorsa bu ülkede çözülmesi gereken ciddi bir verimlilik sorunu var demektir. Bu gelişmeler kurumlarımızın 2025 yılında top yekûn değer yaratma hedefinde olma zorunluluğunu doğurmaktadır.

Kurumsal Girişim Sermayesi ise stratejik yatırımlar aracılığıyla finansal ve stratejik kazanımlar elde etmeyi amaçlamaktadır. Her bir yöntem, kurumların inovasyon iklimine katkısında hayati bir rol oynamaktadır. Farklı gelişim aşamalarına ve stratejik hedeflere hitap ederek inovasyon ve girişimcilik zeminini zenginleştirmeliyiz. “ dedi

Haber: Sena IŞIK