Basın Bülteni (202450)

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğümüz Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak 08-12 Ocak 2024 tarihleri arasında;
Esnaf Ziyaretleri ile Bankalar, Semt Pazarları, Cami Çıkışlarında, Kahve ve Kıraathaneler ile yine Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu (80) farklı noktada toplam (765) vatandaşımıza İletişim Yoluyla Dolandırıcılık suçu başta olmak üzere Evden ve İşyerinden Hırsızlık, Yankesicilik suçları ile ilgili bilgilendirme faaliyetleri yapılıp broşür dağıtılmıştır. 
(25) muhtar ziyaret edilerek (98) mahalleli ile görüşmeler yapılıp Mahallelerindeki çeşitli sorunlar hakkında bilgi alınarak ilgili birim ve kurumlara sorunlarla ilgili bilgilendirme ve yönlendirme yapılmıştır. 
Polislik Mesleğini tanıtmak ve Polis Halk İlişkilerini güçlendirmek amacıyla İlimiz Şule Yüksel Şenler Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören (200) öğrenciye bilgilendirmeler yapılmıştır.
Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine yönelik KADES uygulaması hakkında (218) vatandaşımıza bilgilendirme yapılıp, (19) şahsın KADES uygulamasının telefonuna kurulmasına yardımcı olunmuştur.
Suç ve suçlular ile mücadele ederken halkımızı bilgilendirme/bilinçlendirme faaliyetlerimiz ve sorunları yerinde tespit çalışmalarımız devam etmektedir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

T.C.
BALIKESİR VALİLİĞİ