Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Dursunbey Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından düzenlenen "Esnaf ve Sanatkârlar Buluşması" programına katılım sağladı. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman esnafın yanında olduklarını ifade eden Başkan Akın “Dursunbey için esnaflarımızın talepleri doğrultusunda yol haritamızı şekillendireceğiz.” dedi.

Dursunbey Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen "Esnaf ve Sanatkârlar Buluşması" programında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Dursunbeyli esnaflarla bir araya geldi. Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Balıkesir Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan, Balıkesir KOSGEB İl Müdür Yardımcısı Kadir Dağdeviren ve Vakıf Katılım Bankası Balıkesir Şube Müdürü Mustafa Koray Akyüzlü’nün katılım sağladığı programda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları da yer aldı.
"AHMET BAŞKANIMIZA HIZLI VE RAHAT ULAŞABİLİYORUZ"
Programın açılış konuşmasını yaparak çalışmalar hakkında bilgi veren Dursunbey Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Orhan Turhan “Ahmet Akın Başkanım benim en rahat ve en hızlı şekilde ulaşabildiğim siyasetçiydi. Seçimden sonra da Allah razı olsun, o iletişim devam ediyor. Bizleri kırmadı, toplantımıza iştirak etti, kendisine özel olarak teşekkür ediyorum.” dedi. Balıkesir Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan, Balıkesir KOSGEB İl Müdür Yardımcısı Kadir Dağdeviren ve Vakıf Katılım Bankası Balıkesir Şube Müdürü Mustafa Koray Akyüzlü, kurumlarının esnafa yönelik destekleri ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiler.
BESOB’TAN BAŞKAN AKIN’A TEŞEKKÜR
Başkan Ahmet Akın’a esnafa verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem “Elimizden gelen gayreti göstererek esnafımıza faydalı olacağız. Bu toplantıyı düzenlediği için Orhan Başkanıma teşekkür ederim. Ahmet Başkanım gerçekten içimizden birisi, bunu canı gönülden söylüyorum. Bizim ‘Esnaf Evi’ projemiz var. Ben baştan tereddüt ettim, aksar mı diye ama aksine hızla devam etti ve hatta bitme aşamasına geldi. Yani Ahmet Akın, esnafa yakın.” dedi.
"ESNAF OLMADAN EŞRAF OLMAZ”
“Esnaf olmadan, eşraf olmaz” sözleriyle konuşmasına başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Her daim esnafımızın yanında olacağımızın sözünü de sizlerin huzurunda tekrarlamak istiyorum. Hakikaten önemli bir toplantı bu. Biz de Büyükşehir Belediyemiz olarak genel sekreterlerimiz, daire başkanlarımız ile hep beraber esnafımızın yanındayız. Çünkü esnafın kazanması, memleketin büyümesi, gelişmesi, refahın artması hepsi eşdeğer. Boşuna dememişler; esnaf olmadan eşraf olmaz diye. İşte o anlayışı egemen kılıp, büyütmek hepimizin ortak düşüncesi.” dedi.
"ESNAF İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞIMIZ HİZMETİNİZDE OLACAK"
Başkan Ahmet Akın “Esnafımızın dertlerinin de sıkıntılarının da hepimiz farkındayız. Bu sıkıntıları, dertleri nasıl çözeriz? Onu ortak kültürle, istişareyle birlikte çözeceğiz. Sorun varsa birlikte olacağız, birlikte istişare edeceğiz. Çözümü de hep birlikte bulacağız. Yapılacak ne varsa elimizden geleni ardımıza koymayacağız. İlk göreve geldik, zaten seçimde söz vermiştik. Dedik ki esnafın bir muhatabı olması lazım. Esnaf işleri ile alakalı bir daire başkanlığımızı kurduk. Bununla alakalı çalışmamız bitti yani çok kısa bir süre içinde esnafımızın emrinde Esnaf ve Sanatkâr İşleri Dairemiz hizmetinizde olacak. Sizlerle sürekli irtibatta olacak, sizleri dinleyecek. Sorunlara çözümler de birlikte hazırlanacak. Bizler de sizlerin yanında olacağız.” şeklinde konuştu.
“İŞİMİZE ODAKLANARAK YÜZÜNÜZÜ GÜLDÜRECEĞİZ"
Doğru planlama ile ihtiyaca uygun hizmetleri hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Akın “Balıkesir Planlama ve Kalkınma Ajansımızı kurduk. Neden de şu; planlanmayan hiçbir şeyin sonunda kazanç olmuyor. Zarar, ziyan oluyor. Biz bunun planını yaparak, hem kalkınmayı ortaya koyarak yolumuza devam ediyoruz hem de israf etmeden, Balıkesir’imizin kaynaklarını hem esnafımıza hem de halkımıza ulaştırmak için bir çaba içerisindeyiz. Ancak içinde bulunduğumuz durum işimizi zorlaştırsa da Allah’ın izniyle hiçbir konuyu bahane etmeden, işimize odaklanarak sizlerin yüzünü güldüreceğiz. Bundan da emin olabilirsiniz.” dedi.
"ESNAFIMIZIN BEREKETİNİ ARTIRACAĞIZ"
Balıkesir’de önemli bir potansiyel olduğunu belirten Başkan Ahmet Akın “Balıkesir’imiz Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Öyle büyük bir potansiyel var ki ve öyle büyük bir coğrafya ki önemli olan planlı, programlı ilerlemek. Sizlerle el ele, kol kola vererek kısa sürede güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Dursunbey benim de memleketim. Bakın göreve başlayalı kaç ay oldu ama buraya üçüncü, dördüncü gelişim. O kadar güzel bir coğrafya ki, o kadar güzel insanların memleketi ki Balıkesir; Dursunbey de bir o kadar güzel. İşte bu güzelliği kazanca, berekete doyurmak bizim görevimiz. Biz hepimiz devletimizle birlikte sizlerin emrindeyiz. Allah’ın izniyle bereketinizi de artıracağız.” şeklinde konuştu.
"DURSUNBEY’DE ULAŞILAMAYAN HİÇBİR NOKTA KALMAYACAK"
Konuşmaların ardından soru-cevap bölümünde esnafın sorularını yanıtlayarak yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Ahmet Akın “Biz seçimlerden sonra Dursunbey’in mahallelerindeki 12 hattı 18’e çıkardık. Dursunbey’de ulaşılamayan hiçbir nokta kalmayacak. Bunu parça parça çoğaltıyoruz. 6 hat birden arttı, artmaya da devam ediyor.” ifadelerini kullandı. Program, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
(Balıkesir Büyükşehir Belediyesi)