Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir’de ikamet eden vatandaşlara, nitelikli sosyal yardım yapılması için seçim öncesinde sözünü verdiği “Yakın Kart” projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 10.10 Balıkesirliler Günü’nde lansmanı yapılacak olan “Yakın Kart” ile Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların en zorunda her zaman en yakınında olacak.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla yola çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 10.10 Balıkesirliler Günü’nde Türkiye’ye örnek olacak “Yakın Kart” projesini “Arkadaş Yakınımdır” sloganıyla hayata geçirecek. İkamet adresi Balıkesir olan; ihtiyaç sahibi, korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç vatandaşların başvurabileceği “Yakın Kart” ile Büyükşehir Belediyesi, her zorluğunda hemşehrilerine en yakın olacak. Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan lansman saat 10.10’da gerçekleştirilecek.

YARDIM MİKTARI YAKIN KART’A YÜKLENECEK

Anlaşmalı marketlerden aylık 750 lira gıda yardımı, yılda tek sefer olacak şekilde 5 bin lira yakacak yardımı, tekerlekli sandalye, akülü sandalye ve hasta bezi yardımı ile kırtasiye malzemesi destekleri de Yakın Kart’a yüklenecek. Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç doğrultusunda uygun yardım modellerini Yakın Kart’a yükleyecek bu sayede vatandaşlar, ihtiyaca göre harcama yapılabilecek.

BAŞVURULAR KOLAYLIKLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Vatandaşlar, Yakın Kart başvurularını kolaylıkla; 444 40 10 numaralı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yakın Çözüm noktaları ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi web sitesi üzerinden oluşturabilecek. Başvuru sonrasında Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, sosyal incelemelerini gerçekleştirerek hazırladıkları raporu karara bağlanmak üzere Sosyal Yardım Değerlendirme Kurulu’na sunacak.

KURUL DEĞERLENDİRECEK

Kurul, sosyal yardım talebi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat eden veya Belediye tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi kişilerin durumlarını değerlendirerek yardım yapılmasının uygun olup olmadığına, uygun bulunması durumunda yapılacak olan yardımların miktarı, süresi ve şekli ile ilgili uygunluk görüşü verecek. Değerlendirmelerin ardından başvuru sahipleri bilgilendirilecek.

(Büyükşehir Belediye Başkanı)