Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Haydar Filiz, Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısına sert tepki gösterdi. Başkan Filiz, terörün her türlüsünü lanetliyoruz diyerek, “Bebek katilinden, medet umar şekilde Gazi Meclisimiz Çatısı altında konuşturulmasını asla kabul etmiyoruz” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği’nde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Başkan Haydar Filiz, konuşmasına geçtiğimiz gün TUSAŞ’a yönelik hain terör saldırısı lanetleyerek başladı. Başkan Filiz, “Öncelikle Ankara Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısında Şehit olan beş Vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Terörün her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

“Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak son on gündür yeni bir süreci aşama aşama milletimize empoze etmeye çalışanların, tavır ve tutumunu erken teşhis ederek, 15 Ekim de kaygılarımızı dile getiren bir basın açıklaması yapmıştık. Sinir uçlarımızı uyandırırlarsa önünde duramayacakları bir sele maruz kalacakları konusunda, uyarılarımızı kamuoyuyla paylaştık. Türk Milletinin Hassas değerlerine sahip çıkar dediğimiz kişilerin, hiçbir anlam veremediğimiz açıklamalar yapmasını, utanç, kızgınlık ve acılar içinde takip ettik. Sanki Güvenlik Güçlerimiz terörle mücadele de başarısız olmuş gibi, eli kanlı terör örgütü liderinden, bebek katilinden, medet umar şekilde Gazi Meclisimiz Çatısı altında konuşturulmasını asla kabul etmiyoruz. Fikir sahipleri ile destekleyenleri kınıyor ve lanetliyoruz. Dünyanın hangi ülkesinde tescilli teröristin Millet Meclisinde konuştuğu görülmüş. Gazi Meclisimizde konuşturup ayakta alkışlayacak mısınız? Ecdadımızdan, Şehitlerimizden, Gazilerimizden hiç Utanmayacak mısınız? Hiç mi şerefiniz kalmadı. Sinsi terörist FETÖ canisi de ölmeseydi onu da Milletin Meclisinde konuşturacak mıydınız?

“ŞEHİT ÇOÇUKLARIMIZIN HAKLARINI HİÇ Mİ DÜŞÜNMEDİNİZ?”

Bu süreç Görevdeki Güvenlik güçlerimizin de azim ve direncini kıracaktır. Katillere “UMUT HAKKI” Tanımaya çalışanlar, Şehitlerin Annelerinden, Babalarından, Eşlerinden, çocuklarından hiç mi utanmayacaklar? Babalarından mahrum bırakılan Şehit Çocuklarımızın umutlarını hiç mi düşünmediniz? Son Terörist etkisiz hale gelene kadar mücadele edeceğiz derken ve ülke içinde terör neredeyse bitmişken ne oldu da, terörist başını baş tacı ediyorsunuz. Daha önce de çözüm süreci denilen rezalet denendi sonuçları görüldü. Yaşananlardan hiç mi ders almadınız? Milletimizin değerlerini hiçe sayarak, Cezaevlerinde teröristlerle el sıkışmak, Millet menfaatlerini hiçe sayarak kumar masasındaymış gibi el yükseltmek ne demek? Tarihi bir fırsat olarak millete sunduğunuz tekliflere, Terörle Mücadelede en büyük acıları yaşayan Şehit ailesi ve Gazilerin, büyük tepki vermesi, Barış süreci saçmalığını kişisel hesaplara kurban etmek değildir. Eli Kanlı bebek katilinin salıverilmesi Şehit Ailesi ve Gazilere yapılan en büyük hakaret ve küfürdür. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayın, kanlarını yerde bırakmayın, kimden aldığınız yetki ile buna cürret ediyorsunuz. Türk Milleti adına karar veren mahkemenin mahkûm ettiği terörist başını siz kimin mahkemesinde aklıyorsunuz? Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okan’ın katillerine terörist diyemeyen sözde siyasetçiler Milletin meclisine girer girmez Anayasanın İlk dört Maddesine saldırmaya başladılar. Şunu acı bir şekilde görmekteyiz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe hitabesinde bahsettiği ‘’ Memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler’’ noktasına gelmiş bulunuyoruz. Terörist başını hapisten çıkarmak isteyen siyasetçiler darağacına kendi iplerini kendilerinin çektiğini göremiyorlar mı?

“SİZLERİ YÜCE TÜRK MİLLETİ AFFETMEYECEKTİR”

Size bu ülkeyi Uluslararası BOP projelerine peşkeş çektirmeyeceğiz. Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, parçalatmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nde Kürt sorunu veya herhangi bir etnik sorun yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Ülkesi ve Milletiyle bölünmez bir bütündür. Bütün Dünya ülkelerinin terörist olarak tanıdığı kırk bin vatandaşımızın katilini, PKK’nın elebaşına nasıl olur da UMUT hakkı istersiniz? Nasıl olurda Milletin Meclisine çıkarmaya cüret edersiniz? Hiç Allahtan korkmaz, kuldan utanmaz mısınız? Vatandaşlarımızdan şunu isteriz ki Teröristlere UMUT hakkı isteyen siyasi partilerden üyeliklerini sonlandırsınlar. Sivil toplum kuruluşları ve Milletimizden Şehit Ailesi ve Gazilerimizin hassasiyetlerine destek olmalarını bekliyoruz. Siyasi görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak bütün halkımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Yapılması planlanan bu büyük hatadan bir an önce dönülmesini temenni ederken, Kahraman Şehitlerimizi saygıyla rahmetle anar, Gazilerimize esenlikler dileriz. Yüce Türk Milletine saygı ile duyurulur. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!”

Haber: Ceren ÖZDEN