Cemil Tugay, şehit yakınları ve gaziler ile Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen yemekte buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şehit yakınları ve gaziler ile Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen yemekte buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesinin tüm birimleriyle şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, 'Bizi ailenizden biri kabul etmenizden büyük onur duyarız. Size duyduğumuz büyük saygının ve vefanın gereğini yerine getirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız' dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda şehit yakınları ve gaziler için yemek düzenlendi. Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yanı sıra Ege Ordusu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mehmet Can Tepedelen, Ege Ordusu Şehit ve Gazi Şube Başkanı Çağrı Demirel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu, Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, şehit aileleri ve gazi derneklerinin temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

'Bizleri ailenizden kabul edin'
Başkan Tugay, 'Hepimizi bir aile olarak farz ediyorum. Bizi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni, başkanıyla, çalışanlarıyla ailenizden kabul ederseniz büyük onur duyarız. Size büyük bir sevgi ve saygı duyuyoruz. Bugün yaşayan ve hayatını kaybeden gazilerimiz, şehitlerimiz ve onların kıymetli yakınları için bir aradayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz hepimizin gazisi. O başta olmak üzere tüm şehit ve hayatını kaybeden gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum' ifadelerini kullandı.

'Bu büyük saygının bir parçası olmaya ihtiyacımız var'
Başkan Tugay, 'Ben de aslında bir öğretmen olan, askerliğini yapmaktayken Kıbrıs’a giden, orada gazilik unvanı alan ve dört buçuk yıl önce kaybettiğim bir Kıbrıs gazisi babanın evladıyım. Savaş döneminde, muharebe döneminde geride kalanların neler hissettiğini, bir yıl da olsa savaşa katıldıktan sonra bir gazinin neler yaşadığını biliyorum. En büyük acıyı yaşayanlar da yakınlarını şehit olarak toprağa veren kardeşlerimiz. Ne konuşursak konuşalım gaziliğin ve şehitliğin anlatılamayacağını düşünüyorum. Bizim anlatmaktan ve anlamaktan çok hissetmeye, bu vefa duygusunun, bu büyük saygının bir parçası olmaya ihtiyacımız var. Bunun gereğini yerine getirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Hiçbir zaman bizi sizlerden uzak hissetmeyeceksiniz' ifadelerini kullandı.
Programda şehit aileleri ve gazi dernekleri temsilcileri, Başkan Tugay’a çiçek takdim etti. Gece, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği korosunun konseri ile devam etti.