Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bigadiç Belediyesi arasında imzalanan ortak protokol imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında Bigadiçli hayvan üreticilerine, Bigadiç Belediyesi tarafından aşılar ücretsiz verilecek.

Bigadiç Belediye Başkanlığı ile Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında “Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı” kapsamında aşı temini ve uygulanması için 3. ortak hizmet ve iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında uygulanacak aşı ücretleri Bigadiç Belediye Başkanlığınca karşılanacak. Yetiştiricilerden büyükbaşlarda 100 başa kadar, küçükbaşlarda 250 başa kadar aşı bedeli ve uygulama ücreti alınmayacağı kararlaştırıldı.

Bigadiç Belediye Başkanlığında gerçekleşen imza törenine; Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tezcan Koç ile Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Saran ve Tuncay Yıldız katıldı.

Törende konuşan Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Bigadiç Belediyesi olarak önceki yıllarda dağıtılan 300 bin fidana ilaveten bu yıl da 60 bin meyve fidanının vatandaşlara dağıtılacağının ve ilçede tarımın gelişmesi ve çiftçilerin desteklenmesi amacıyla belediyeye ait tarım arazilerine 140 dönüm arpa ve buğday ekimi gerçekleştirdiklerinin bilgisini verdi.

Ayrıca geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tohumluk buğdayların tamamının yine çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacağını belirten Belediye Başkanı İsmail Avcu konuşmasında İl Müdürü Erkan Alkan'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

(Ebru Erdem)