Balıkesir Milletvekili Burak DALGIN “EYT” Sosyal Güvenlik Kurumu istatistik verilerinde büyük değişikliklere sebep olduğunu dile getirdi.

Burak DALGIN, “Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, Sinop ve Zonguldak illerinde emeklilerin sayısı aktif sigortalıların sayısını geçmiş durumda.” şeklinde konuştu. Sözlerine devam eden Dalgın, “Maalesef, son açıklanan verilere göre bu iki ilimize Balıkesir, Bursa ve Giresun da eklenmiştir.” dedi.

Milletvekili Dalgın konuşmasına şu sözlerle devam etti: “'2022 yılında emekli olanların yaş ortalaması 53 iken, 2023 yılında bu ortalamanın 49’a kadar gerilediği görülmektedir." Dedi.

Balıkesir Milletvekili Burak DALGIN, daha önce TBMM’de yapmış olduğu basın toplantısında, Sosyal Güvenlik sisteminin çöktüğünü ve nesiller arası adaletsizliğe neden olduğunu dile getirmişti. Dalgın, “Bugünü ellerinden alınan gençlerin geleceği de ellerinden alınıyor. Sosyal güvenlik sistemimiz çöküyor. 15 milyon emekliye prim ödeyen 21 milyon özel sektör çalışanı bakıyor. Nesiller arası büyük bir adaletsizlik yaratan bu sistem sürdürülemez,” diyerek sosyal güvenlik sistemindeki adaletsiz işleyişi eleştirerek sözlerine son verdi.

Haber: Sena IŞIK