CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP iktidarını Aile ve Gençlik Fonu’na çökmekle suçlayarak “Siz fonu gençleri desteklemek için değil, sarayı beslemek için kurmuşsunuz” dedi.

AKP’li milletvekillerinin geçen yıl Kasım ayında tartışmalarla Meclis’e getirerek kanunlaştırdığı Aile ve Gençlik Fonu’nun geliri ilk 6 ayda 946 milyon 836 bin 138 TL oldu. Evlenecek gençlere kredi desteği sağlaması amacıyla kurulan fondan 5 pilot il olan Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’dan 12 bin 132 çiftin 3 bin 963 çiftin başvurusunu kabul ederek 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL faizsiz kredi verdi.
Gençlere evlilik öncesi destek amacıyla kurulan fona başvuranları 3’te birinin yararlandırılmasına CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı tepki gösterdi. TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP’li Sarı, “AKP iktidarı evlenecek gençleri desteklemek için kurduğu fondaki parayı âdeta zimmetine geçirdi” dedi.
“GENÇLERİN FONUNA DA ÇÖKTÜNÜZ”
“Bu ekonomik koşullarda verdiğiniz kredi düğünlerde dağıtılan gazozu bile karşılamazken hiç utanmadan kurduğunuz fona çöküyorsunuz.” diyen CHP’li Serkan Sarı, şöyle devam etti:
“Geçen yıl süslü laflarla Meclise getirdiğinizde ‘Bakanlığın bütçesi var, Aile ve Gençlik Fonuna ihtiyaç yok. Neden kuruyorsunuz?’ demiştim, yanıt verememiştiniz. Görülüyor ki üç de olsa, beş de olsa fonlara çökme alışkanlığınız burada da kendini gösterdi. İşte, ilk altı aylık bilançonuzun hesabı: 5 ilden 12 bin 132 başvuru olmuş, siz ise 3 bin 963 çifte yani üçte 1'ine 150 bin lira kredi vermişsiniz. Bu fonun ilk altı aylık geliri 1 milyar TL. 600 milyon kredi verilmiş, geriye 400 milyon kalmış, nerede; çıkıp açıklayın. Anlaşıldığı üzere, siz fonu gençleri desteklemek için değil, sarayı beslemek için kurmuşsunuz. Gençlerimizin okullarda temizlik, güvenlik, beslenme, yurt sorunu var, farkında mısınız? Gençlerimizin geleceğini, umutlarını çalıyorsunuz. Yazıklar olsun size!”
Haber: Oğuzhan GECER