Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kalecik Gençlik Kolları Başkanı Umut Kök, Türkiye’nin güncel ekonomik durumu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kök, Gençlerin umutsuzluk içine düştüğünü söyleyerek yurt dışında yaşama isteğinin arttığını belirtti.

“ÜLKE EKONOMİSİ ÇÖKERTİLİYOR”
Umut Kök, “Ülkemizin cari açığı her geçen yıl artarken, 2024 yılının ilk 7 ayında dikkat çekici veriler ortaya çıktı. Tüketim malı ithalatı %15,7 artarak 30,4 milyar dolara ulaşmış durumda. Buna karşılık, hammadde ve ara malı ithalatında %13,8’lik bir azalma yaşandı ve bu rakam 138,4 milyar dolara geriledi.” diyerek AKP’nin ekonomik politikalarını eleştirdi.
“YILSONU İTHALATIN KONTROLÜ MÜMKÜN DEĞİL”
Kök, Hükümetin ithalat politikalarını sert bir dille eleştirerek “Türkiye’nin milli serveti yok ediliyor ve bu süreç ithalat lobilerini besliyor. Eğer bu gidişat sürerse yıl sonu itibarıyla tüketim malı ithalatımız 50 milyar doları aşacak.” şeklinde konuştu.
GENÇLER UMUTSUZLUĞA DÜŞMEMELİ
Umut Kök, gençlerin yurt dışında yaşama isteğinin arttığını vurgulayarak, “Yeni nesil umutsuzlukla dolu. Ancak CHP gençliği olarak biz, ülkemiz için elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Genç kardeşlerime sesleniyorum; sizin desteğiniz ile güçlü bir CHP iktidarıyla sorunlar çözülecek ve umutlar yeşerecek.” dedi.
“CHP OLARAK HAZIRIZ”
Ayrıca, üretim ve istihdamı öncelikli hedef olarak belirleyeceklerini vurgulayan Kök, “CHP olarak, ekonomik durumu düzeltmeye yönelik planlarımızla hazırız. Türkiye’yi ithalat lobilerine asla teslim etmeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde kalkınma politikalarımızı hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.
FARKLI BİR GELECEK İÇİN EL BİRLİĞİ
Kök, ekonominin düzeltilmesi için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirterek, “Ülkemizdeki fabrikaların kapanmaması ve sanayimizin güç kazanması için gerekli adımları atmamız elzemdir. Hükümetin ithalatı teşvik eden politikalarına karşı çıkmak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.” dedi.

Haber: Sena IŞIK