Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Cumhuriyeti korumanın herkesin görevi olduğunu vurgulayarak, “Atatürk ilke ve devrimleri, laik cumhuriyet ve modernleşme ilkelerinden asla ödün vermeyeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılını kutladı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933’te Onuncu Yıl Nutku'nda, bugünü "en büyük bayram" olarak nitelendirdiğini anımsatan Başkan Köybaşı, şunları söyledi:  “Cumhuriyet, bağımsızlığın, eşitliğin, adaletin, ulusal egemenliğin dayanağıdır. 101. yılında cumhuriyeti büyük bir coşku, onur ve gururla kutluyoruz. Atatürk’ün de dediği gibi Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli cumhuriyettir.
CUMHURİYET İLKELERİNDEN ASLA ÖDÜN VERMEYECEĞİZ
Cumhuriyeti korumak ve kollamak hepimizin en büyük görevidir. Anayasaya ve yasalara bağlılık içinde, Atatürk ilke ve devrimleri, laik cumhuriyet ve modernleşme ilkelerinden asla ödün vermeyeceğiz. Cumhuriyeti kuran kadroların mirasçıları olarak, halkın iktidarı ile ülkemizi yaşadığı bu dar boğazdan kurtaracağız.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlık mücadelesi veren tüm şehit ve gazilerimizi saygı ile anıyor, cumhuriyetin 101. yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”
Haber: Oğuzhan GECER