Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanlığında Pençe Kilit Harekât bölgesinde Şehit olan 21 Asker için basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklaması şu şekilde: “ Değerli Basın Mensupları, kıymetli Şehit yakınları ve Gazilerimiz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanım ve üyeleri, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Balıkesir Şube Başkanım, Kalbinde Vatan sevgisi taşıyan kıymetli Vatandaşlarımız; Irak’ın Kuzeyinde devam eden Pençe kilit harekât bölgesinde 22 Aralık 2023 Tarihinde 12 Askerimizin Şehit olması ve 12 Ocak 2024 Tarihinde 9 Askerimizin Şehit olması bütün Milletimizi üzüntüye boğmuştur. Şehit olan askerlerimizin ailelerine Allah sabırlar ihsan etsin. Yüce Türk Milletinin başı sağ olsun.Yaralanan ve tedavileri devam eden askerlerimize acil şifalar dileriz.

Bugün burada, Şehitlerimizi anmak ve onların canlarını verdiği Vatan, Millet, Bayrak gibi yüce değerlere sahip çıkmak, hepimizin isteklerini bizleri yönetenlere duyurmak için toplandık.

Terör Saldırıları karşısında Millet olarak birlik ve beraberliğimizi gösterip hepimiz MEHMETÇİĞİZ diyoruz.

Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri üç beş çapulcu ile değil, 7 düvele karşı savaş vermektedir.

Müttefik diye bildiğimiz başta sömürgeci emperyalist devletlerden Amerika, Avrupa devletleri, Ortadoğu devletleri, Arabistan, terör örgütü PKK/PYD’ ye hem mali destek hem de silah, teçhizat, eğitim desteği vererek Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde bir terör devleti kurarak bölgenin enerji kaynaklarını sömürmeyi hedeflemektedir.

Amerika ve İsrail’in ortak hedefi Büyük Ortadoğu Projesi ile yıllardır kan ağlayan coğrafyamız artık huzura muhtaç kalmıştır.

Bütün bu dış güçler yetmezmiş gibi içeride de beceriksiz siyasetçiler sayesinde terör Türkiye’nin kanseri olmuştur.

Terör Türkiye’de yıllardır neden bitmez?

Küçük siyasi hesaplar peşinde koşanlar daha koltuğa oturmadan terörist sevicilere selam yollarsa terör bitmez. Siyasetçiler Teröristlerle fotoğraf çektirip gelip milletin Meclisinde oturuyorsa terör bitmez. Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan’ı haince pusu kurarak şehit eden Hizbullah terör örgütüne terörist diyemeyenler milletin Meclisine sokuldukça terör bitmez. Devletin Kırmızı bültenle aradığı eli kanlı terörist Devletin televizyonuna röportaj verebildikçe terör bitmez. Kısacası küçük siyasi hesaplar peşinde koşan, Türkiye’deki sağcı siyasetçiler sağcı teröristleri koruyup kolladıkça, Solcu siyasetçiler solcu teröristleri koruyup kolladıkça Türkiye’de terör bitmez.

Peki Terör nasıl biter? 

Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetenler terör örgütlerinin aldığı Uluslararası siyasi, asgari, lojistik yardımlarını kesebilirse terör biter. Fetö Terör Örgütü ile verilen ciddi mücadele gibi, diğer terör örgütleri ile de mücadele edilirse terör biter. Bedelli askerlik kaldırılır, Askerlik te adalet sağlanır, siyasetçinin çocuğu ile Anadolu’nun gariban köyünden gelen çocuk aynı hudut karakolunda aynı mevzide nöbet tuttuğunda terör biter. Şahadet şerbeti sadece garip Anadolu çocuklarına nasip olmayıp, bütün ülkenin çocuklarına eşit ve adil paylaştırılırsa terör biter.

Şehit Ailesi ve Gaziler olarak; Siyasetçilerimizin her seçim öncesi terör sevicilerine selam yollamayı bırakmasını, Devletin televizyonlarında terörist reklamı yapmasını istemiyoruz.

Bir terörle mücadele Gazisi olarak; Harp yaralanmalarında uzmanlaşmış Askeri Hastanelerin tekrar açılmasını ve yaralanan tedavisi devam eden askerlerimizin en iyi şekilde tedavilerinin yapılmasını, Temeli Osmanlı döneminde atılan Askeri Liselerin tekrar açılmasını ve çekirdekten sağlam karakterli askerler yetişmesini, Askeri yargı sisteminin tekrar tesis edilmesini, Şehit olan askerlerimizin geride kalan ailelerine başlarını sokacak bir ev verilmesini istiyoruz. ( en azından Suriyelilere yapılan bedava evler gibi).

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bulunduğu coğrafyada hedefimiz; Güçlü Ordu Güçlü Türkiye olmalıdır.

Sözlerime burada son verirken;

Aziz Şehitlerimizin hatırası önünde saygıyla eğiliyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralanan askerlerimize de acil şifalar dilerim.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  (Necdet Pekmezci)