Balıkesir’in en önemli ailelerinden olan Hayırsever Merhum Muharrem Hasbi Koray tarafından 65 yıl önce eğitim ve öğretime kazandırılan Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılına merhaba dedi.

Balıkesir’in ilk liselerinden olan ve 1959 yılında eğitim yolculuğuna başlayan MHAL’e yıllardan bu yana birçok başarıya imza attı ve eğitimde kalitenin sembolü oldu. Okul Müdürlüğünü Süleyman Girgin’in yaptığı Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi bu yıl da öğrencilere en iyi eğitim ortamını sunuyor. Okul bahçesi, geniş yeşil alanları ve ağaçlandırılmış alanlarıyla göz kamaştırıyor. Okulun spor salonu ise tam donanımlı olup, fitness salonu ve tırmanma duvarı gibi modern ekipmanlarla öğrencilerin sportif becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Yeni eğitim yılına, modern laboratuvarlar ve Z-Kütüphaneyi de katarak devam eden okulda öğrencilerin hem akademik hem de sosyal gelişimini desteklemek için her şey düşünüldü.

Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi’nde, kaliteli eğitim ve güçlü okul kültürüyle öğrenciler başarılı bir yıl geçirecek.

MHAL’DE 2024 GURUR TABLOSU

Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi yıllardan gelen başarı grafiğini sürdürmeye devam ederken, 2024 yılında da birçok öğrencisini üniversitelere yerleştirmenin mutluluğunu yaşadı. Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi’nde 4 yıllık başarılı bir eğitim hayatı geçirdikten sonra istedikleri okulları kazanan öğrenciler ve aileleri gururlu.

MHAL’den mezun olan öğrenciler arasından 6’sı hukuk, 2’si veterinerlik, 13’ü öğretmenlik, 8’i mühendislik, 14’ü hemşirelik-ebelik, 2’si mütercim-tercümanlık, 1’i mimarlık bölümlerini kazanırken, 43 öğrencide diğer bölüm ve üniversiteleri kazandı. Türkiye çapında ise 6 öğrenci ilk 5.000’de, 12 öğrenci ilk 10 binde yer aldı.

MUHARREM HASBİ KORAY KİMDİR?

Muharrem Hasbi Koray 1884 yılında Balıkesir’de doğdu. Babası Süleyman Bey, Annesi Emine hanım. Balıkesir’in ve Ege bölgesinin sanayi önderlerinden birisi. Gıda sanayisinde bilhassa un, pamuk konularında ülkemizde önderlik yaptı. Balıkesir’de modern teknoloji ile ilk un ve çırçır fabrikasını kurdu. Daha sonra Tekirdağ ve Bursa Mustafakemalpaşa’da büyük sanayi kuruluşları kurdu ve işletti. 1925 yılında Balıkesir’de kurduğu un fabrikası halen ayakta. Muharrem Hasbi Koray Balıkesir’in ekonomik olduğu kadar sosyal ve kültürel faaliyetlerinde de ilk lise Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi’ni 1959 yılında tamamen kendi imkânları ile yaptırıp öğrenime açtı. Halen bu lisede eğitim ve öğretime devam edilmekte. Muharrem Hasbi Koray’ın iki çocuğu ve beş torunu vardı. Muharrem Hasbi Koray 1968 yılında vefat etti. Geçtiğimiz aylarda da Hayırsever Merhum Muharrem Hasbi Koray'ın kızı, merhum Sırrı Yırcalı'nın eşi, Balıkesir'in ünlü işadamı Rona Yırcalı’nın annesi Müşerref Yırcalı da vefat etmişti.

Haber: Oğuzhan GECER