Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen Ticaret Merkezi’nin 1. etabının Mart ayında tamamlanması planlanıyor. OSB Bölge Müdürü Mesut Eray, bölgede her gün 20 bin çalışan ve misafirin bulunduğunu belirterek, katılımcıların ve misafirlerin ihtiyaçlarına pratik çözümler sunacak olan Ticaret Merkezi’nin ilk etabının açılışının Mart ayında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB), bin 416 hektar alanda karma bir bölge olarak faaliyet gösteren Balıkesir’in ilk ve en büyük organize sanayi bölgesi olarak hizmet veriyor. 2016 yılında 4 bin 800 kişiye istihdam sağlayan BALOSB, bölgeye yeni yatırımların yapılmasıyla bugün yaklaşık 18 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor.

BALOSB Müdürü Mesut Eray, günlük ortalama yaklaşık 20 bin insan sirkülasyonun olduğu bölgede hem katılımcı firmaların hem misafirlerinin hem de OSB çalışanlarının her türlü ihtiyaçlarını bölge sınırları içerisinde karşılayabilmesi amacıyla bölgedeki imkanların arttırılması için yeni projelerin hayata geçirildiğini söyledi.

“Hedefimiz bölgeyi 7/24 yaşayan bir merkez haline getirmek”

Bölge Müdürü Eray, “BALOSB bünyesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Mesleki Belgelendirme Merkezi, Gümrük Müdürlüğü, TIR Parkı, Kontrol ve İzleme Merkezi, Jandarma Karakolu, Atıksu Arıtma Tesisi, Trafo Merkezi, Cami, Kreş, İtfaiye-112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunmaktadır. BALOSB yönetimi katılımcılarımızın ve misafirlerimizin ihtiyaçlarına şehir merkezine gitmelerine gerek kalmadan pratik şekilde cevap verebilecek içerisinde market, cafe, restoran, eczane, banka, hırdavat yedek parça vb. hizmetlerinin sunulacağı Ticaret Merkezi projelerini 2022 yılında başlatmıştı.

Aynı yıl içinde Ticaret Merkezi 1. Etap işine ait uygulama projeleri ile zemin ve temel etüt çalışmaları yaptırıldı. Balıkesir Toplu Konut A.Ş. tarafından yapılan ve inşaatı devam eden, her biri yaklaşık 250 metrekare olan 20 dükkandan oluşan projemiz Mart’ta tamamlanacak. Ticaret Merkezi 1. Etap da yer alan tüm dükkanların satışı yapıldı. İçerisinde yapı market ve ofislerin yer alacağı Ticaret Merkezi 2. Etap Projesine ise 2024’ün ikinci yarısında başlanması planlanıyor. Balıkesir OSB olarak hedefimiz Türkiye’nin tercih edilen en önemli üretim ve inovasyon merkezlerinden biri olmanın yanında bölgeyi 7/24 yaşayan bir merkez haline getirmek” dedi.

(Ebru Erdem)