"Ezgi'nin Merhameti" isimli ilk hikâye kitabıyla okuyucuyla buluşan Karesi Ercan Kıvrak İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elif Cansu Okay, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret etti.

İl Müdürü Ali Tatlı ile buluşan Elif Cansu Okay, yazmış olduğu kitabı kendisine imzalayarak hediye etti. Kitap yazma süreci ve kitabındaki çizimleri hakkında Müdür ile sohbet eden ve serinin devamının geleceğini ifade eden küçük yazar heyecanını paylaştı. Gerçekleşen buluşmada; çocukların yazarlık becerilerini geliştirmeleri, hayal güçlerini kullanarak kendilerini ifade etmeleri ve düşüncelerini yazılı olarak aktarmalarının onların gelecekteki başarıları için çok önemli olduğu vurgulandı.

6 yaşından beri hikâyeler yazmaya başlayan küçük yazar, hikâyelerinde yer alan çizimlerini de kendisi yapıyor. Ezgi'nin Merhameti isimli kitabında Ezgi karakteri ile okuyucuyu yolculuğa çıkaran öğrenci, ilerleyen günlerde yayımlamak üzere yine Ezgi karakteri ile bir kitap serisi hazırlamaya başladı. Minik yazarın yazdığı hikâye kitabının önsözünde; bu kitabı ailesine, Sınıf Öğretmeni Salih Kılıç'a, çok sevdiği arkadaşlarına ve Türkiye için çalışan herkese armağan ettiğini yazdı. (Ebru Erdem)