Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 2.Birleşimi’ne, logo değişikliği tartışmaları damga vurdu.

Meclisin başında gündem dışı söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Yasin Sağay geçen mecliste yangından mal kaçırır gibi oldubittiye getirilen logo değişikliği ile ilgili sert bir çıkış yaptı.

Sağay, AK Parti Grubu olarak yeni logoya onay vermediklerini ve esasen meclis toplantısında da yeni logonun oylanmadığını vurguladı. Yasin Sağay yaptığı konuşmada; “Siz meclisten logo revizyonu ile ilgili yetki almak istediniz yoksa burada logoyu sunarak logo değişikliğini oylamadınız. Bir de çıkıp sanki ben oylamada el kaldırmışım gibi kendi sosyal medya hesaplarınızdan AK Parti Grubu’nun başka bir oylamada elleri havadayken olan görselini alıp logo oybirliği ile kabul edildi paylaşımınıza o fotoğrafı koydunuz. Bu etik değil biz buna karşıyız. Yoksa zaten çoğunluk sizde bu ay logoyu kalp yaparsınız, canınız sıkılır önümüzdeki ay ciğer, dalak…bu böyle gider.” dedi.

Sağay’ın konuşması ardından söz alan CHP Sözcüsü Ali Kemal Deveciler’in provokatif söylemleri üzerine AK Parti Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin logo değişikliğinin mevzuat boyutuyla ilgili CHP’lilere adeta hukuk dersi verdi.

Haber: Sena IŞIK