Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, belediyenin mali durumunu iyileştirmek amacıyla tüm imkânları seferber etmeye devam ediyor. Son olarak, Fen İşleri Müdürlüğü'nün taş kırma makinesi sayesinde bir ay içinde yaklaşık 3 milyon liralık tasarruf sağlandı.

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde ki taş kırma makinesi ile atık haldeki taşları yeniden kullanılabilir hale getirerek ekonomiye kazandırıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılan taş kırma makinesi, eski parke taşlar ve diğer atık malzemeleri yeniden kullanılabilir hale getirerek önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. Doğalgaz ve diğer altyapı çalışmalarından kaynaklanan taş ve malzemeler, makinede öğütülerek dolgu malzemesi olarak altyapı projelerinde değerlendiriliyor. Son bir ayda, bu yöntemle 10 bin ton malzeme elde edildi. Bu çalışma ile 3 milyon lira tasarruf sağlandı.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, belediyenin ekonomik kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak adına çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirterek, “Yaptığımız bu tasarrufla hem kaynaklarımızı daha verimli kullanıyoruz hem de atık malzemeleri yeniden değerlendirerek çevreye katkıda bulunuyoruz” dedi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Ertaş, belediyenin tüm harcama kalemlerinde dikkatli ve tasarruflu bir yol izlediklerini vurgularken, "Yollardan çıkan eski parke taşları ve diğer atık malzemeleri taş kırma makinesi ile tekrar kullanılır hale getiriyoruz. Bu malzemeler, özellikle altyapı çalışmalarında dolgu malzemesi olarak değerlendiriliyor. Son bir ayda elde ettiğimiz 10 bin ton malzeme sayesinde, belediye kasasından çıkacak yaklaşık 3 milyon lirayı tasarruf ettik” dedi.

(Edremit Belediyesi)