Balıkesir’in Gönen ilçesinde 8.000 dekarlık alanda kurulan ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla desteklenen “Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi”, 4 milyar 50 milyon ₺ yatırımla üretim ve istihdamda çığır açacak. Teknolojik seralarda yıllık 250 bin ton ürün hedeflenirken, 10 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu projeyle ilgili şunları söyledi:

Şehrimizde yapılan en büyük yatırımlardan birisi olan Dünyanın en büyük Jeotermal Kaynaklı Sera Kümelenmesi “Balıkesir Gönen Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi” 4 Milyar 50 Milyon ₺ ile yatırım programına alındı.

Tarım alanında ki bu önemli vizyon projenin şehrimizde hayat bulmasını destek ve himayeleri ile sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Balıkesir Valiliğimiz öncülüğünde devam eden bu büyük proje sadece Gönen ve Balıkesir için değil, ülkemiz için de bir marka değerdir.

Toplam büyüklüğü 8.000 dekar olan ve altyapı projelerinin devam ettiği Sera Organize Sanayi Bölgemizde, jeotermalin yanı sıra rüzgâr, güneş ve biyokütle gibi yenilenebilir enerji kaynakları da kullanılacaktır.

Kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımında Türkiye'nin önemli kavşak noktalarından biri konumuyla Gönen’de kurulan Sera Organize Sanayi Bölgemiz, sıfır atık ilkesiyle üretimin de merkezi olacaktır.

Gönen Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Bölgesi’nde kurulacak teknolojik seralarda topraksız tarım yapılarak yıllık 250 bin ton sebze ve meyve üretimi ile 10.000 kişiye istihdam sağlanması hedeflenmektedir.

Genel yerleşim planı, üstyapı modül projeleri, jeotermal etüt, gibi temel çalışmaların tamamlandığı, imar planı ve altyapı projelerinin devam ettiği Gönen TDİOSB'de sera parsellerinin metrekare birim fiyatı 1.800 ₺ sanayi parsellerinin metrekare birim fiyatı 4.000 ₺'den tahsis edilmeye devam etmektedir.

Haber: Oğuzhan GECER