Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü şu sözlerle kutladı; "Aile hayatımızın temeli olan yaşlılarımız, geleneklerimizi ve değerlerimizi geçmişten günümüze taşıyan, aile bağlarımızın korunarak güçlenmesini sağlayan en değerli varlıklarımızdır. "


"Hayatları boyunca edinmiş oldukları tecrübeyle, sahip oldukları bilgi ve birikimleriyle hayatımıza ışık tutmaktadırlar. Huzurlu ve müreffeh günlere erişebilmemiz için fedakarca emek sarfederek ömürleri boyunca bizleri koruyan, güven veren büyüklerimize daima sevgi ve saygı göstermek, onların ihtiyaçları ile yakından ilgilenmek başlıca görevimizdir. 
Yaşlı insanlarımızın itibar, güven ve huzur içinde yaşam sürmeleri için sağlayacağımızın her türlü maddi ve manevi desteğimiz, büyüklerimize duyduğumuz minnetin ifadesidir.  
Günden güne artan yaşlı nüfus oranı, büyüklerimizin sosyal hayata katılmaları, barınma ve sağlık hizmetlerine erişebilmelerinin önemini arttırmıştır. Devletimiz, kimsesiz ve yakını olmayan yaşlılarımızı himaye etmekte, huzurevi ve yaşlı bakım evlerinde her türlü ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 
Uzun bir hayat yolcuğunun olgunluk dönemini geçirmekte olan büyüklerimizin yaşadıkları sorunlara ve ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine dikkat çekmek maksadıyla kabul edilen 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle, tüm değerli büyüklerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. “
Haber: Sena IŞIK