Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada İsrail’in İran’a düzenlediği saldırıya tepki gösterildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada İsrail’in İran’a düzenlediği saldırıya tepki gösterildi. Açıklamada,
'Türkiye olarak, bölgemizde daha fazla savaş, şiddet ve hukuksuzluk istemediğimizi tekraren vurguluyoruz. Orta Doğu’da barışın yeniden tesisi için bölge ülkelerinin ve bölge dışı aktörlerin akılcı ve sağduyulu bir tutum benimsemesi şarttır' denildi.
İsrail’in İran’a gerçekleştirdiği saldırılar sonrasında Dışişleri Bakanlığından saldırıyı kınayan yazılı bir açıklama yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 'İsrail’in İran’a düzenlendiği saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz' ifadeleri paylaşıldı.
Gazze’de soykırım işleyen, Batı Şeria’yı ilhak etmeye hazırlanan ve Lübnan’da her gün sivilleri öldüren İsrail’in bölgeyi daha büyük bir savaşın eşiğine getirdiği belirtilen açıklamada, İsrail’in bölgede oluşturduğu teröre son verilmesinin, uluslararası güvenlik ve huzurun tesisi bakımından tarihi bir görev haline geldiği ifade edildi.
'Türkiye olarak, bölgemizde daha fazla savaş, şiddet ve hukuksuzluk istemediğimizi tekraren vurguluyoruz'
Bölgede barışın yeniden tesisi için sağduyulu bir tutum sergilenmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, 'Hukukun uygulanması ve Netanyahu hükümetinin durdurulması için uluslararası toplumu bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz. Türkiye olarak, bölgemizde daha fazla savaş, şiddet ve hukuksuzluk istemediğimizi tekraren vurguluyoruz. Orta Doğu’da barışın yeniden tesisi için bölge ülkelerinin ve bölge dışı aktörlerin akılcı ve sağduyulu bir tutum benimsemesi şarttır.' denildi.