ı Allah’a şükürler olsun Türkiye genelinde Yeniden Refah Partimiz 63 belediye başkanlığı kazandı.

ı Allah’a şükürler olsun Türkiye genelinde Yeniden Refah Partimiz 63 belediye başkanlığı kazandı. Türkiye geneli yüzde 7 oy oranına ulaştı ve Türkiye siyasetinin en hızlı büyüyen partisi oldu. Türkiye’nin 3. büyük partisi oldu ve inşallah yapılacak Milletvekilliği-Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine de çok ciddi bir aktör olarak Yeniden Refah Partimiz girecek' dedi.
YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, Samsun ziyaretleri kapsamında Vezirköprü ve Ladik ilçelerinin ardından Kavak ilçesine ziyarette bulundu. İlçe parti binası önünde vatandaşlarla selamlaşan Erbakan, Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’da da büyük oy oranı artışları yaşadığına dikkat çekti. Parti binası önündeki kürsüden vatandaşlara seslenen Erbakan, yapılacak genel seçimlere Yeniden Refah Partisi’nin çok ciddi bir aktör olarak gireceğini söyledi.
Samsun’da yüksek oy aldıkları ilçelere teşekkür ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Erbakan, 'Samsun’da teşekkür ziyaretlerimizi yapıyoruz. Ayvacık, Ladik ve Kavak’ta belediye başkanlıklarını kazandık. Belediye başkanlığını kazanamasak dahi diğer pek çok ilçede yüzde 30’un üzerinde oylar alındı. Vezirköprü’de de yüzde 38 oy aldık. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda da yüzde 16’lık bir oy oranına ulaşıldı. Tüm bunlar milletimizin Yeniden Refah Partisi’ne, Milli Görüş’e olan teveccühünü açıkça ortaya koymaktadır. Bu sebeple bizler de Samsun ve Kavak halkına teşekkürü borç bildiğimiz için bu ziyaretleri yapıyoruz. Allah sizlerden razı olsun' diye konuştu.

'Erbakan Hocamızın mirası, aldığımız oyda etkili oldu'
Milli Görüş yıllarında Erbakan Hoca’nın yaptığı hizmetlerin 31 Mart Yerel Seçimlerinde vefa ve feraset olarak Yeniden Refah Partisi’nde karşılık bulduğuna değinen Fatih Erbakan, 'Milletimiz 31 Mart’ta 3 önemli karar verdi. Bir tanesi, ‘mevcut düzenin değişmesini istiyorum’ dedi. ‘Halimden memnun değilim, bunaldım, arık bir değişim gerekiyor’ dedi. Mevcut yönetim anlayışını değiştirmemiz gerekiyor dedi. Rantçı belediyecilik anlayışından kurtulmamız gerekiyor dedi. Bir çıkış yolu aramaya başladı. Burada çıkış yolu olarak da Milli Görüş’ü gördü. İkinci bir kararı da burada verdi. Mevcut durumdan bunaldık, kurtulmak istiyoruz, öyleyse nereye gideceğiz, Milli Görüş’e gitmemiz lazım kararını verdi ki bu en önemli karar. Bu kararı nereden verdi. Rahmetli Erbakan Hocamızın Milli Görüş tarihinde ülkemize, milletimize yaptığı hizmetleri hatırlayarak verdi. Ladikliler halen daha çimento fabrikasını anlatıyor, Erbakan Hoca’ya dua ediyor. Emekli ile karşılaşıyoruz Erbakan Hoca’ya dua ediyor. ‘Bizim maaşımıza yüzde 320 maaş zammı yaptı’ diyor. Türkiye’nin dört bir yanında bu şekilde karşılanıyoruz. Muş’ta şeker fabrikasını, Diyarbakır’da Temsan, Gerede’de Gerkonsan’ı Erbakan Hoca kurdu diyorlar. Bir başka yerde memurla karşılaşıyoruz, ‘Biz memuriyet hayatımızda en büyük maaş zammını Erbakan Hoca döneminde aldık’ diyorlar. Yüzde 200 maaş zammı aldıklarını belirtiyorlar. Dolayısıyla tüm bunlar seçimlerde Yeniden Refah Partimizin aldığı oyda etkisi oldu' şeklinde konuştu.

'Yeniden Refah, Türkiye siyasetinin en hızlı büyüyen partisi oldu'
Son seçimlerde Türkiye’nin 3. büyük partisi olduklarını vurgulayan Erbakan, 'Milli Görüş’ün manevi mirası, Erbakan Hocamızın yıllar boyu canını dişine takarak yaptığı hizmetler ve yine 1989 ve 1994’te Milli Görüş, Refah Partisi belediyeciliğini milletimiz hatırladı, onun için Milli Görüş’e sarılmam lazım dedi. Üçüncü bir kararı daha verdi milletimiz, ‘Madem Milli Görüş’e sarılacağım, hangi partiyi seçmem lazım’ noktasındaki karar. Biliyorsunuz ortada bir sürü parti var. ‘Milli Görüş’e ulaşmak istiyorum ama ona ulaşmak için hangi partiye oy vermem lazım’ kararını da doğru bir şekilde verdi ve ‘Milli Görüş’e ulaşacaksam Yeniden Refah Partisi’ni seçmem lazım’ dedi ve Samsun’da Kavak’ta ve Türkiye genelinde bu oy patlamaları bundan dolayı yaşandı. Burada milletimizin ferasetini görüyoruz, vefa duygusunu görüyoruz. Erbakan Hocamıza duydukları vefa duygusu. Feraset ne? Hem Milli Görüş’te çarenin, çözümün olduğunu fark etmek hem de bu Milli Görüşün de Yeniden Refah’ta olduğunu fark etmek. Bu da ferasetin bir sonucu. Bu sebepler, böyle bir sonuca neden oldu. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun Türkiye genelinde de Yeniden Refah Partimiz 63 belediye başkanlığı kazandı. Yüzde 7 Türkiye geneli oy oranına ulaştı ve Türkiye siyasetinin en hızlı büyüyen partisi oldu. Türkiye’nin 3. büyük partisi oldu ve inşallah yapılacak milletvekilliği-Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine de çok ciddi bir aktör olarak Yeniden Refah Partimiz girecek' ifadelerini kullandı.
Erbakan ve kurmayları, Kavak ziyaretinde esnafın da nabzını yoklayarak Samsun’daki diğer ilçeleri ziyaret etmek için yola çıktılar.