Nar meyvesi sevdiğim en güzel meyvelerden biridir.

Onu diğer meyvelerden ayıran benzersiz bir şekli ve rengi vardır. Dış kabuğu sert ve köselelidir, ancak bir kere kestiğinizde tane olarak da bilinen yüzlerce küçük, sulu ve canlı yakut kırmızısı tohum bulacaksınız. Tohumlar, yemeden önce atabileceğiniz acı beyaz bir zarla çevrilidir. Nar meyvesi sadece görsel olarak çekici olmakla kalmıyor, aynı zamanda sağlık açısından da sayısız faydalarla dolu. Nar, vücudunuzu hücrelere zarar verebilecek serbest radikallere karşı korumaya yardımcı olabilecek antioksidanlar açısından zengindir. Ayrıca sindirime yardımcı olabilecek, iltihabı azaltabilecek ve kalp hastalığı riskinizi azaltabilecek lif bakımından da zengindirler. Nar, besin değerinin yanı sıra tıbbi özellikleri nedeniyle de yüzyıllardır kullanılmaktadır. Geleneksel tıpta nar ishal, ateş ve boğaz ağrısı gibi durumların tedavisinde kullanılmaktadır. Son araştırmalar narın aynı zamanda anti-inflamatuar ve anti-kanser özelliklerine de sahip olabileceğini göstermiştir. Narın tadını tek başına tüketmekten, suyunu içeceklerde ve tariflerde kullanmaya kadar pek çok şekilde çıkarabilirsiniz. Bazı insanlar, yüksek C vitamini içeriği nedeniyle meyveyi ev yapımı cilt bakım ürünleri yapmak için bile kullanıyor. Nar birçok yerde bulunabilir.